I den nye eierstrukturen vil 35 % av alle aksjene i Billund Aquaculture eies av Havbruksparken Utvikling AS og 13 % av Okapi Salmon AS
I den nye eierstrukturen vil 35 % av alle aksjene i Billund Aquaculture eies av Havbruksparken Utvikling AS og 13 % av Okapi Salmon AS

Nye investorer inn i Billund Aquaculture

Et norsk investeringskonsern går tungt inn på eiersiden i Billund Aquaculture Group. Med sine nye aksjonærer har Sørensen-familien, som er Billunds grunnleggere, som mål utvide og møte etterspørselen i det voksende RAS-markedet.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Billund Aquaculture skriver de at i den nye eierstrukturen vil 35 % av alle aksjene eies av Havbruksparken Utvikling AS og 13 % av Okapi Salmon AS. Havbruksparken Utvikling AS er også majoritetseier i Aqua Kompetanse AS, et selskap som leverer konsulenttjenester til havbruksnæringen.

Konsernsjef i Billund Aquaculture, Christian Sørensen trekker i pressemeldingen frem at de nye medeierne har en svært stor kunnskap og erfaring knyttet til havbruksnæringen.

Christian Sørensen er konsernsjef i Billund Aquaculture.
Christian Sørensen er konsernsjef i Billund Aquaculture.

- Videre setter vårt nye eierskap oss i en veldig sterk langsiktig finansiell posisjon som vil bidra til å holde oss i forkant av det globale markedet for utvikling av store RAS-prosjekter, sier han.

Bak de nye aksjonærene står tre norske familier med betydelige og langvarige interesser i havbruksnæringen:

Familien Refsnes, som eier en del av lakseprodusenten Refsnes Laks og er grunnlegger av Columbi Salmon.

Om Billund Aquaculture

  • Billund Aquaculture har spesialisert seg på design, implementering, oppstart og tjenester for RAS.
  • Den er for tiden til stede i mer enn 30 land og har gjennomført over 140 prosjekter.
  • De har kontorer i Danmark, Chile, Norge, Australia og USA.

Familien Løfsnæs, som også eier lakseprodusenten Bjørøya.

Familien Rasmussen, som også har store investeringer i eiendom og programvareindustrien.

- Disse nye investorene vil styrke Billund Aquacultures virksomhet over hele verden, inkludert det norske markedet, hvor selskapet har utviklet emblematiske smolt- og postsmoltprosjekter i over 15 år. Billund har betydelige vekstplaner med flere anlegg allerede i pipelinen, heter det videre.