Bioled ønsker å finne mer ut om optimal lysbruk i RAS-anlegg.

Forskningsprosjekt:
Hva er optimalt lys i fullsirkel RAS-produksjon?

Det ønsker Universitetet i Maryland, i Baltimore USA og chilenske Bioled å finne ut av.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de kommende ukene vil forskningen starte ved «Institute of Marine and Environmental Technology» ved «University of Maryland», der bruk av Bioleds fotoperiodesystemer og fjernkontrollteknologier vil bli undersøkt.

Det skriver Bioled i en pressemelding.

Bioled skriver i pressemeldingen at de har gjort FoU til en hjørnestein i sin virksomhet. I løpet av sin 18 år lange levetid opplyser selskapet at de ledet 18 forskningsprosjekter, hvor åtte er fullfinansiert av selskapet og ti medfinansiert av såkalte Corfo-instrumenter (The Chilean Economic Development Agency).

IMET, eller «Institute of Marine and Environmental Technology» holder til ved «University of Maryland» i Baltimore, USA.

Som en del av sin internasjonale ekspansjonsplan og ved å analysere egenskapene til landbaserte oppdrettssystemer, har Bioled derfor altså startet et forskningsprosjekt med University of Maryland (USA) for å studere hvordan strålingsintensitet (irridans) interfererer med vekst og kontroll av tidlig kjønns modning hos atlantisk laks i fullsirkel RAS-systemer.

Bioleds FoU-sjef, Ximena Navarro kaller i pressemeldingen at forskningen vil være en «milepæl både nasjonalt og internasjonalt».

Prosjektet vil bli ledet av forskeren og instituttdirektøren, Yonathan Zohar, sammen med Bioleds assisterende FoU-sjef, Ana Fernández.

Armaturer og skap beregnet for denne forskningen er allerede blitt sendt til Maryland for å starte installasjonen og påfølgende forskning. Noen av dette utstyret vil bli fjernstyrt fra Chile, gjennom implementeringen av «Bioled Automation System (BAS).»