Fisk fra Bue Salmons første slakt.

Har fullført første hele produksjonssyklus

I andre kvartal har Bue Salmon fullført første hele produksjonssyklus med 514 tonn matfisk og 95 % superiorandel.

Publisert

Det opplyser selskapet i en melding torsdag.

I løpet av mai og juni solgte selskapet 514 tonn matfisk til en gjennomsnittspris på 99,2 NOK per kilo, og oppnådde en superiorandel på 95 %.

Strategisk partnerskap med DNB

Blant høydepunktene i kvartalet var en positiv forhåndsuttalelse fra statsforvalteren, som gir optimisme for selskapets konsesjon på Lutelandet. De er også i ferd med å ferdigstille deres strategiprosess og har inngått et strategisk partnerskap med DNB for videre finansiering. 

Knut Eikeland er daglig leder i Bue Salmon.

- Vi er veldig fornøyd med utviklingen vi har sett i selskapet den siste tiden. Vår første Buelaks er solgt og distribuert, og anlegget er snart klart for nytt innsett i august. Dette kvartalet har bekreftet at vi har gjort gode vurderinger, sier Knut Eikeland, daglig leder i Bue, og fortsetter: 

- Vi har all grunn til å være optimistiske med tanke på videre utviklingen av selskapet.

Kvartalsresultater 

  • 514 tonn Buelaks solgt til en gjennomsnittspris på 99,2 NOK per kilo, noe som resulterte i en samlet inntekt på ca. 51 millioner kroner. 
  • Buelaks er eksportert til over 50 land og over 120 kunder. Samarbeid med Bravo Seafood og Seaborn har bidratt til denne suksessen. 
  • Ekstremt gode biologiske resultater med en dødelighet på kun 2,1% og høy superiorandel på 95%. 
  • Sterk og positiv kontantstrøm fra drift på Bulandet, med tilfredsstillende likviditet. Investeringene i utvikling øker fremover. 
  • Bue har sikret samarbeid med DNB for videre utvikling av selskapet. Vi jobber med å utvikle lokalitetene på Bulandet og Lutelandet.

Etter planen mottar selskapet 800.000 stk. settefisk fra Alsaker Fjordbruk i løpet av august.