Politiet sjekker skadene på anlegget.
Politiet sjekker skadene på anlegget.

Væpnet angrep på RAS-anlegg

Væpnede og maskerte menn tvang de ansatte ut før de satt fyr på det chilenske settefiskanlegget.

Publisert Sist oppdatert

En bygning ved et chilensk settefiskanlegg La Araucanía-regionen har blitt ødelagt i et angrep av maskerte, væpnede menn som tvang ansatte til å forlate lokalene før de satte det i brann. Det melder LandbasedAQ.no sitt søster-nettsted Salmonexpert.cl.

Anlegget er ett av tre RAS-anlegg som drives av smoltprodusenten Salmonifera Dalcahue i byen San Patricio i Vilcún kommune. Selskapet har åtte anlegg i alt.

En brosjyre fra Mapuche National Liberation Movement (LNM) ble funnet på stedet. Den bar ordene "Fuera piscicultura del Wallmapu" som oversettes til "Fiskeoppdrettere ut av Wallmapu", navnet Mapuche-nasjonalister bruker for territoriet de ønsker å gjøre til en uavhengig stat.

Brosjyren krevde også løslatelse av LNM-medlem Nelson Queupil og andre "PPM" (Presos politicos Mapuche), eller «Mapuche politiske fanger».

LNM er en væpnet gruppe av urbefolkningen Mapuche som opererer i både Chile og Argentina. Formålet er å kjempe for en mapuche-nasjon ved bruk av væpnet kamp, noe gruppen beskriver som "selvforsvar".

I fjor oppfordret en annen bevæpnet Mapuche- gruppe, Coordinadora Arauco-Malleco (CAM), støttespillere til å fortsette med motstanden og sabotasjen mot hovedsakelig skogbruk, vannkraft, gruvedrift og lakseindustri.