I Pargua i Chile er det allerede både fôrfabrikker og settefiskproduksjon

Planlegger å bygge matfiskanlegg til nær to milliarder

Med en investering på 180 millioner dollar (1,9 mrd kr), har Smart Aquaculture til hensikt å produsere laks fra egg til slakt, med en estimert årlig produksjon på 21 600 tonn.

Prosjektet er tiltenkt bygget i byen Pargua i Los Lagos-regionen i Chile, skriver SalmonExpert, LandbasedAQ sitt chilenske søsternettsted.

Selskapet skriver i et prospekt at de vil bygge fire produksjonsenheter på hver ca. 5400 tonn laksefisk per år. Her skal fisken produseres til, fra egg til en kommersiell vekt på ca. 5,5 kilo. Anlegget vil legge beslag på ca. 160 mål.

Man tar sikte på byggestart i januar 2024.

Plasseringen av prosjektet er begrunnet med å ligge ved siden av «Ruta 5», en chilensk motorvei som går fra sør til nord og er en del av Pan-American Highway.

De er også kort nærhet til infrastruktur som bearbeidingsanlegg havner og flyplasser, som legger til rette for distribusjon av laks både nasjonalt og internasjonalt.

Man begrunner også plasseringen med at det er mange i regionen som regionen fra før har høy kompetanse når det gjelder lakseoppdrett.