Eggert Tor Kristofersson får ansvaret for oppbyggingen av Landeldi
Eggert Tor Kristofersson får ansvaret for oppbyggingen av Landeldi

Landeldi har fått ny sjef

Styret i det islandske landbaserte matfiskselskapet Landeldi, har utnevnt Eggert Tor Kristofersson som selskapets administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Han tiltrådte stillingen 17. august 2022. Eggert Tor (Þór på Islandsk) Kristofersson er født i 1970 og jobbet fra 1995 til 2008 i Íslandsbanki og Glitnir Bank.

Han fungerte som administrerende direktør for Glitnir Banks kapitalforvaltning på Island og Finland. Kristofersson hadde stillingen som økonomisjef i selskapet N1 (det nå børsnoterte selskapet Festi hf.) i 2011 og senere administrerende direktør i februar 2015.

Han har vært styreleder i N1, Krónan, ELKO, Festi Eiendom. , Bakkinn Supply Hotel, Malik Supply A/S og Nordic Marine Oil i Danmark.

Den nye lederen har en en Cand. oecon. grad i bedriftsøkonomi og revisjon fra Universitetet på Island og er lisensiert aksjemegler. Han overtar stillingen som administrerende direktør fra Halldmór Ólafur Halldórsson, som også er styreleder i Landeldi.

Om Landeldi

Landeldi hf. ble grunnlagt i 2017. Kommunen Ölfus, sørvest på Island, har støttet selskapet fra starten, og Ölfus-området, der det landbaserte anlegget bygges opp er spesielt gunstig for landbasert lakseoppdrett.

Landeldi hf. har som mål å øke lakseproduksjonen jevnt til 33 500 tonn årlig innen 2028.

Landeldis 1. generasjons smolt ble flyttet til den første påveksttanken tidlig i april.
Landeldis 1. generasjons smolt ble flyttet til den første påveksttanken tidlig i april.

Selskapet driver et klekkeri i den nærliggende byen Hveragerdi. Matfiskanlegget ( Deep Atlantic) ligger i Torlákshöfn (Ölfus) og har med det totale driftsarealet på 33 ha, ervervet alle lisensene som kreves for denne typen drift.

Selskapet produserer ca. 2000 l/sek sjøvann fra egne borehull på Landeldis tomt og driver fire tanker med sjøvann i matfiskanlegget.

Planen er totalt 14 tanker innen utgangen av neste år og å ha en jevn oppbygging gjennom tiåret.

Biomasseproduksjonen er beregnet til å være på rundt 500 tonn ved utgangen av 2022.

Landeldis 1. generasjons smolt ble flyttet til den første påveksttanken tidlig i april, og Deep Atlantic huser i dag 450 tusen laks. Samtidig produseres det ca. 1,6 millioner smolt i settefiskanlegget ved Öxnalækur.

Landeldi sysselsetter 25 ansatte pluss rundt 50 innleide.

Landeldi ønsker å utnytte avfall til jordanrikende gjødsel. Selskapet har nylig signert et avtaleavtale med Farmers Association of Iceland og gjort en kjøpsavtale for teknisk utstyr fra Blue Ocean Technology.

Stodir hf., Framherji ehf. og Fylla ehf. er de største aksjonærene i Landeldi hf. sammen med gründerne.