Senter for Digitalt Liv Norge (DLN) har opprettet et internship som gir studenter fra NTNU mulighet til å bli kjent med næringen. Gjennom dette har Morfish fått en praktikant, som også vil tilføre dem kompetansen fra forskningsmiljøene. - En vinn-vinn, kaller de det.

Slik vil de øke kontakten mellom næringen og forskermiljøet

Som et ledd i arbeidet med å øke kontakten mellom akvakulturindustrien og de som driver forskning på det Morefish jobber med, fikk selskapet en ny «intern» (praktikant) i januar.

Publisert Sist oppdatert

PhD-kandidat Alexander Fiedler begynte sitt internship hos Morefish den 9. januar og skal være med firmaet de neste tre månedene.

Han jobber til vanlig med en doktorgrad i bioteknologi ved NTNU, og han forsker på laksemikrobiota (bakterier i, på og rundt laksen) og hvordan mikrobene kan gi beskyttende effekter mot skadelige bakterier.

Internshipet blir finansiert gjennom Senter for Digitalt Liv Norge (DLN), et nasjonalt senter for bioteknologisk forskning og innovasjon, og skal styrke samarbeidet mellom industrien og universitetene.

Alexander Fiedler begynner som "intern"i Morefish.

– Internship-programmet til DLN er en vinn-vinn-situasjon både for bedriftene som kan bruke nesten ferdig utdannede PhD-kandidater som verdifulle ressurser og for PhD-kandidatene som får erfaring i hvordan det er å jobbe utenfor akademia, mener leder i Morefish Academy, Ragnhild I. Vestrum.

Ragnhild var selv med på å bygge opp internship-programmet i DLN før hun gikk fra NTNU til Morefish i 2021.

Nå skal Alexander bruke de neste tre månedene hos Morefish til å få en bedre forståelse av hvordan det er å jobbe i akvakulturindustrien, og han skal bruke sin faglige kompetanse til å forbedre selskapets modeller som brukes til å forutsi/kalkulere slamproduksjonen i RAS-anlegg.

- Vi håper Alexander vil trives hos oss. Vi ser at vi kan få stort utbytte av hans opphold i Morefish, og vi vil prøve å introdusere Alexander til næringen på en så god måte som mulig, sier daglig leder i Morefish, Marita Spigseth.

Morefish driver også Blåbasen, en samlokalisering av havbruksbedrifter, noe som vil kunne gi ham et bredt nettverk i løpet av oppholdet.