Salmon Evolution Indre Harøy fase 1 var ferdigbygget i april. Nå skal de til med andre byggetrinn, som ventes ferdigstilt i 2025 og vil doble årlig produksjonskapasitet til 15 800 tonn.

Eksfin stiller med lån når Salmon Evolution skal gjennomføre andre byggetrinn på Indre Harøy

Salmon Evolution har bygget ferdig første byggetrinn på sitt landbaserte lakseoppdrettsanlegg på Indre Harøy. Når selskapet går inn i andre byggetrinn av det landbaserte anlegget stiller Eksfin med lån på 350 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Eksfins lån utgjør en del av en lånefasilitet på totalt 1550 millioner kroner sammen med DNB, Nordea og Sparebanken Vest. Det skriver Eksfin i en pressemelding.

Første byggetrinn ble ferdigstilt i april 2023. Hittil er det gjennomført vellykket slakting av rundt 940 tonn laks, og anlegget ventes å produsere på full kapasitet i løpet av 2023. Andre byggetrinn ventes ferdigstilt i 2025 og vil doble årlig produksjonskapasitet til 15 800 tonn.

- Vi er veldig fornøyd med å kunne fortsette det gode samarbeidet med Eksfin når vi nå har landet en ny grønn finansiering som setter oss i stand til å realisere byggetrinn 2 av vårt banebrytende prosjekt på Indre Harøy. Byggetrinn 2 vil doble produksjonskapasiteten til rundt 16 000 tonn sløyd laks i året, sier Trond Håkon Schaug-Pettersen, CEO i Salmon Evolution i pressemeldingen.