Kristian Steinestø, kundeansvarlig i Litus Akva, ser frem til to dager med faglig påfyll om landbasert produksjon.

Ny konferanse for landbasert oppdrett

10.–11. september blir det muligheter for deltakere innen landbasert produksjon til å få et kompetanseløft, når «Fish Farmer konferansen» går av stabelen i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Til høsten starter en helt ny konferanse for det landbaserte segmentet av oppdrettsnæringen. Initiativet til konferansen kommer fra Kristian Steinestø i Litus Akva.

- Med 8-års bakgrunn som smoltoppdretter og utallige konferanser var det et ønske om en konferanse som tok for seg hverdagen i landbasert oppdrett, forteller han til LandbasedAQ.

Steinestø sier han ved en tilfeldighet traff Adi Tafro fra Agano AS på ferie. Agano fasiliterer noen av Norges største konferanser innen olje og gass, og sammen kom ideen om å skape «Fish Farmer konferansen» innen landbasert oppdrett. 

Initiativet til konferansen kommer fra Kristian Steinestø i Litus Akva, som har lang erfaring fra landbasert produksjon.

- Målet var en faglig sterk konferanse uten store politiske temaer eller et ensformig faglig tema. To måneder senere var en sterk komité samlet fra næringen og programutkastet ferdig, sier han.

Deler erfaringer

- Hva blir fokus på konferansen? Ras/gjennomstrømming, eller noen spesielle teknologier? 

- Fokus er et sterkt faglig innhold relevant for ansatte i landbasert oppdrett, og skal ta opp tema knyttet til landbasert produksjon innenfor vann, produksjon, energi og innovasjon. 

Han forklarer at programmet skal gi et kompetanseløft for deltakere innen landbasert produksjon. 

- Flere oppdretter vil også stille og dele sine erfaringer fra produksjon på land, både innenfor RAS og REuse.

Oppdretterne i fokus

Steinestø er også tydelig på at havbruksnæringen er en konferansebelastet næring og at konkurransen er tøff.

- Vi mener vi sammen med komiteen fra næringen har greid å skape et sterkt faglig program som vil gi deltakerne en god mulighet for å høste erfaringer og bygge kompetanse. Vi setter oppdretterne i fokus og håper og tror dette er et positivt tilskudd til næringen.

Konferansen blir en todagers konferanse med en festmiddag ute på «Flor & Fjære» første kvelden.

- Det blir også en mindre utstilling/messe i tilknytning til konferansen, avslutter Steinestø.

Les mer om konferansen og se programmet her.