Arrangørene håper stor deltagelse siden det er en stund siden man kunne holde konferansen fysisk. Fra venstre: Åsa Espmark og Ingrid Lein fra Nofima, og Anne Gulla Hagen og Mette Sæter Ormset fra Sunndal Næringsselskap.

Dette blir tema på Smoltkonferansen

Konferansen «Fremtidens smoltproduksjon» som holdes på Sunndalsøra i oktober, har begynt å stake ut programmet.

Publisert Sist oppdatert

Årets røde tråd vil være det grønne skiftet.

Arrangørene, Nofima, melder om at påmeldingen er godt i gang.

- Dette er den syvende konferansen i rekken, og vi gleder oss til igjen å ønske velkommen til fysisk konferanse på Sunndalsøra, sier de.

Årets konferanse har en rød tråd med temaet «Det grønne skiftet - betydning for akvakulturnæringen, og næringens ansvar».

Dato for konferansen er 26-27. oktober.

Spesielt for i år

Åsa Espmark, er ansvarlig for det faglige programmet. Hun håper folk i bransjen vil få med seg konferansen.

− For å ta akvakulturnæringen steget videre mot en enda mer klimavennlig og bærekraftig næring, er det viktig at folk på tvers av sektorer kommuniserer, sier hun.

Det vil bli anledning for en omvisning i de nye RAS-forskningsfasilitetene i forbindelse med konferansen.

På konferansen vil deltakere få siste nytt fra forskningen på post-smolt i lukkede systemer, og hvordan disse systemene bør driftes for at de skal yte optimalt.

- Vi vil også få høre hva myndigheter, forvaltere og miljøvernere har å si om framtidens oppdrett, sier Espmark.

Åpent for flere utstillere

Konferansearrangøren har knyttet seg til sentrale sponsorer fra bransjen for å kunne tilby bedre konferanse til en rimelig kostnad for deltagerne. Fôrprodusenten Skretting er gullsponsor, RAS-leverandøren Pure Salmon Kaldnes sølvsponsor, mens Benchmark Genetics, Pharmaq og Aquafarm Equipment er bronsesponsorer.

− Vi har også plass for flere utstillere, sier Ingrid Lein. Hun koordinerer bedriftene som skal stille ut produkter og kompetanse i teltet på plassen utenfor kulturhuset der konferansen foregår. Vi har i år gjort dette til en enda bedre møteplass for leverandører og konferansedeltakere sier Lein.

Gleder seg til besøk

Det blir også i år mulighet til å få omvisning på Nofima senter for resirkulering av vann i akvakultur. Nofima har investert i ny «et-kar-et-RAS» infrastruktur som supplerer RAS infrastrukturen Nofima har fra tidligere og som flere har besøkt ved tidligere konferanser.

− Jeg tror pandemien har vist oss at noen møter egner deg digitalt og noen møter egner seg best fysisk. Slike konferanser der formålet er å mingle, skape kontakter og pleie etablerte nettverk egner deg definitivt fysisk, selv om vi var veldig godt fornøyde med webinaret i 2020. Jeg gleder meg mest til å møte folk, se at de trives og prater sammen, og å vise fram Sunndalsøra, selvsagt, sier Espmark.

Ny nettside

I år har konferansen fått ny og bedre nettside, på www.smoltproduksjon.no. Alle interesserte kan gå inn der og melde seg på konferansen, lese programmet og annen nyttig informasjon.