GeoSalmo sitt planlagte matfiskanlegg på Island har fått flere nye investorer inn.
GeoSalmo sitt planlagte matfiskanlegg på Island har fått flere nye investorer inn.

GeoSalmo har fått på plass nye investorer

Det Islandske landbaserte oppdrettsselskapet GeoSalmo melder at de har fått på plass mer finansiering for deres planlagte matfiskanlegg. En av investorene er Endúr. 

Publisert Sist oppdatert

GeoSalmo har fullført en finansieringsrunde på 13,4 millioner euro ( (150 millioner kroner) med deltakelse fra norske, svenske, islandske og nederlandske investorer, kommer det frem i en pressemelding. 

Finansieringen gjør det mulig for det islandske selskapet å starte byggingen av det planlagte hybride gjennomstrømmingsanlegget på Island, i tillegg til å fortsette andre utviklingsaktiviteter.

- Dette er et betydelig milepæl for GeoSalmo og gir selskapet kapital til å ta de neste stegene på reisen vår. Vi er ekstremt fornøyde med gruppen av investorer som nå blir med i prosjektet, deres erfaring og nettverk vil være til stor fordel for oss i utviklingen av selskapet, sier Jens Þórðarson, administrerende direktør i GeoSalmo. 

Nye investorer

GeoSalmon:

  • Det landbaserte oppdrettsselskapet har som mål å lage et lakseoppdrettsanlegg på 24 000 tonn i Ölfus, nær Þorlákshöfn, som er en av de største havnene for eksport av fersk fisk på Island. 
  • Selskapet har allerede gjennomført miljø- og planleggingsvurderinger, i tillegg til å sikre en langsiktig strømavtale med Orka Náttúrunnar (ON Power) på 28 megawatt, tilsvarende sitt totale driftsbehov.
  • Selskapet benytter seg av beviste akvakulturløsninger, som er understøttet av fordelene som det islandske landskapet gir for landbasert lakseoppdrett. 
  • I tillegg gjør Islands geografiske posisjon det mulig for GeoSalmo å nå kraftfulle forbrukermarkeder i Europa og Nord-Amerika med fersk laks via skipsfart.

De skriver at en bred gruppe sterke investorer fra Island, Norge, Sverige og Nederland blir en del av aksjonærgruppen i denne egenkapitaløkningen, og danner et solid fundament for selskapets fortsatte vekst. Blant de nye investorene i GeoSalmo er Skel Investment Company, Úthafsskip, eierskapsgruppen til sjømatfirmaet Eskja, det norske industrikonsernet Endúr ASA og det nederlandske fiskeriprosesserings- og distribusjonsselskapet Adri & Zoon.

Som en del av denne finansieringen vil Pål Reiulf Olsen, styreleder i Endúr og en erfaren norsk direktør med tilknytning til akvakulturnæringen og finansmarkedene, og Marinella Haraldsdóttir, administrerende direktør i Úthafsskip, bli med i selskapets styre. Pål og Marinella vil sitte i styret sammen med grunnleggeren og hovedaksjonæren i GeoSalmo, Aðalsteinn Jóhannsson. 

GeoSalmos oppdrettsanlegg skal bygges av Endúrs datterselskap Artec Aqua.