Salat dyrket på slam fra oppdrett.
Salat dyrket på slam fra oppdrett.

GFL satser stort i Fauske

GFL Bodø AS har sikret seg et bygg i Fauske på rett under 1000 kvm. Etterspørselen av salat gjør at bedriften øker produksjonen, og i løpet av våren er de på plass i sine nye lokaler.

Grønt fra Laks har bygget Nord-Norges første hydroponiske salatfabrikk på Indre Kvarøy i Lurøy. Nå etablerer de seg i Fauske.

- Planen er å komme i gang så snart som mulig, sier fabrikksjef på fauske, Morgan Horori i en pressemelding.

Med nesten 1000 kvm får GFL god plass til å dyrke. Fabrikken deres på Kvarøy har plass til 60.000 salater om gangen, mens bygget i Fauske til sammenligning skal romme hele 150.000.

Fabrikken deres på Kvarøy har plass til
60.000 salater, bygget i Fauske skal romme 150.000.
Fabrikken deres på Kvarøy har plass til 60.000 salater, bygget i Fauske skal romme 150.000.

- Det høres kanskje mye ut, og det er i riktig retning mot målet vårt om å forsyne Nord-Norge med salat. Men vi er likevel ikke i nærheten av å dekke behovet i markedet sier gründer Marius Johansen.

Tidligere i vinter fortalte GFL om forhandlinger av et bygg i Bodø, men det er disse planene som er flyttet til Fauske. Johansen konstaterer at de fortsatt har en intensjonsavtale med Bodø/Glimt og ambisjoner om å flytte inn i storstua når den står klar, og hinter i tillegg også til en utvidelse av deres eksisterende bygg på Kvarøya.

Skaper nye arbeidsplasser

Som følge av utvidelsen av produksjonen i Fauske må det ansettes minst ti nye arbeidstakere. GFL har allerede startet rekrutteringsprosessen, men leter fortsatt etter gode kandidater som vil bidra til en grønnere hverdag. De er også i dialog med NAV for å tilrettelegge for arbeidstrening.

- Vi er opptatt av inkludering og vil hjelpe flere folk ut i arbeid. Varierte arbeidsoppgaver gjør at vi kan tilrettelegge for folk med ulike utfordringer, forteller Johansen.

Han håper å ha produksjonen av mikrogrønt i gang allerede i starten av mars, og at de har salatproduksjon påfølgende måned.