HyFlow illustrasjon: Med HyFlow TM er målet å gi robuste fôrløsninger i både RAS og
gjennomstrømningsanlegg. Innenfor kort tid vil løsningen integreres i deres digitale
plattform, Njord.
HyFlow illustrasjon: Med HyFlow TM er målet å gi robuste fôrløsninger i både RAS og gjennomstrømningsanlegg. Innenfor kort tid vil løsningen integreres i deres digitale plattform, Njord.

Pure Salmon Technology kjøper landbasert-løsning

Publisert Sist oppdatert

Pure Salmon Technology kjøper opp Graintecs vannbårne fôrteknologi HyFlowTM . Dette inkluderer design, patenter og immaterielle rettigheter, og representerer en stor milepæl for selskapet, melder selskapet i en pressemelding. 

- Dette strategiske steget er en nøkkel til å levere konkurransedyktige, innovative og bærekraftige fôrløsninger for både RAS og gjennomstrømningsanlegg. 

Kent Kongsdal Rasmussen: Rasmussen er sikker på at oppkjøpet av HyFlow
vil hjelpe bedriften tilby en helhetlig løsning til sine kunder.
Kent Kongsdal Rasmussen: Rasmussen er sikker på at oppkjøpet av HyFlow vil hjelpe bedriften tilby en helhetlig løsning til sine kunder.

Helhetlige løsninger

CEO hos Pure Salmon Technology, Kent Kongsdal Rasmussen uttrykte sin entusiasme for oppkjøpet.

- Oppkjøpet passer godt inn i våre fôrtilbud, der vår egenutviklede tørrfôrløsning spiller en viktig rolle. 

- Pure Salmon Technology har gjennomgått en rask utvikling på kort tid, og denne utviklingen fortsetter, med fokus blant annet på teknologier og løsninger som kan supplere vår hovedvirksomhet, nemlig RAS-design, påpeker Rasmussen videre.

Slutter seg til teamet

Leif Grønbæk Holm: Grønbæk kjenner godt til Pure Salmon Technology fra sin
tidligere arbeidsplass, og synes det er spennende at bedriften inkluderer fôrsystemer som
en del av sin kompetanse.
Leif Grønbæk Holm: Grønbæk kjenner godt til Pure Salmon Technology fra sin tidligere arbeidsplass, og synes det er spennende at bedriften inkluderer fôrsystemer som en del av sin kompetanse.

For å styrke bedriften ytterligere har de ansatt Leif Grønbæk Holm. Holm har bakgrunn fra Graintec, der han spesialiserte seg på fôrprosessering for akvakultur, forsiktig håndtering av akvafôr og utvikling av vannbårne fôringssystemer som HyFlowTM. Han bringer derved verdifull ekspertise til Pure Salmon Technology.

Holm har klare tanker om de mulighetene som dette oppkjøpet åpner for: 

– Dette er en unik mulighet til å forsterke fokus på fôrdelen innen RAS-anlegg og optimalisere fôringsprosessen, som utgjør en betydelig del av fiskeoppdrett. Dette gir også muligheten til å utvikle HyFlowTM-baserte fôrløsninger for både nye og eksisterende installasjoner, sier Holm før han engasjert fortsetter:

- Integreringen gir muligheten til å tilby fullstendige RAS-løsninger med HyFlowTM baserte systemer som er integrert i vårt kontrollsystem. Dette forenkler betjening, datainnsamling og analyse for våre kunder. Dette inkluderer hele prosessen med håndtering av fôr - fra mottak, transport, lagring og distribusjon av akvafôr i RAS-anlegg ved hjelp av skånsom teknologi.

Holm skal lede prosessen med å integrere den nye teknologien hos Pure Salmon Technology.