Grieg Seafood har drevet med stamfiskproduksjon siden 1987, og ved det splitter nye anlegget på Kilavågen har de for andre gang på under ett år mistanke om ILA på stamfisken deres.

Nok en ILA-mistanke på Griegs stamfiskanlegg i Rogaland

Grieg Seafood Rogaland melder om nok en mistanke ved deres stamfiskanlegg på Kilavågen i Suldal kommune på under ett år.

Publisert Sist oppdatert

Det er andre gang på under et år at selskapet har mistanke om ILA på deres nye anlegg i Kilavågen i Suldal Kommune. I desember i fjor slaktet selskapet ut all fisken ved deres stamfiskanlegg grunnet ILA-mistanke.

I en pressemelding melder samfunnskontakt Liv Marit Årseth i Grieg Seafood Rogaland (GSFR) at etter en rutinemessig prøvetaking av rognvæske er det mistanke om ILA på det aktuelle anlegget.

Ingen tegn til sykdom

Som følge av mistanken er anlegget ilagt restriksjoner av Mattilsynet. Det er 8800 stamfiskindivider i karene på land.

- Fisken har ingen tegn til sykdom eller dårlig fiskevelferd, og vi samarbeider med Mattilsynet om videre oppfølging av situasjonen. Vår øvrige produksjon vil ikke bli påvirket av hendelsen, opplyser hun.

Grieg Seafood Kilavågen er et helt nytt strykeanlegg for stamfisk som ble bygget opp fra et eldre anlegg med nye kar og fasiliteter i 2021. Kapasiteten på det nye anlegget er 15 000 stamfisk og 150 millioner rogn.