Simona Stadtpipe må permittere: Tror ikke på bedring før tidligst etter sommeren

Rørbedriften Simona Stadpipe AS på Stadlandet har sett seg nødt til å permittere ansatte som følge av grunnrente-usikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har allerede permittert tre-fire tilsette nå, og det er gale nok for de det gjelder. Vi har også sendt ut permitteringsvarsel til flere. Men vi har også omplassert folk og funne andre arbeidsoppgaver for å unngå mer permitteringer, sier daglig leder Nils-Per Sjåstad til avisen Fjordabladet.

Han sier de må gjøre dette for å ruste seg til å klare tiden som kommer.

- Vi trur at det blir ganske stille i denne næringa fram til sommeren.

Nils-Per Sjåstad er daglig leder i Simona Stadpipe.

Simona Stadpipe har spesialisert seg på akvakultur og leverer rørsystemer til kunder. Selskapet er også tungt inne i prosjekteringsfasen og med på å levere komplette løsninger, i samarbeid med andre leverandører, til settefiskanlegg, post smolt-anlegg og RAS-anlegg for matfiskproduksjon. Simona Stadpipe har blant annet levert til Salmon Evolution sitt anlegg på Indre Harøy, samt samarbeidet tett med Artec Aqua.

Overfor avisen Kystens Næringsliv sier Sjåstad at både de og flere andre leverandører blir kontaktet og får beskjed om å stoppe prosjekteringsarbeid fordi oppdrettsselskapene vurderer investeringene som usikre.

Han trekker frem både grunnrenteskatt og at regjeringen har innført en midlertidig stopp på mye søknader på alt landbasert.

Nils-Per Sjåstad ser imidlertid ikke helt svart på fremtiden, og kaller overfor Kystens Næringsliv situasjonen bedriften nå står i for «en hump i veien».