Bilde av den første laksen som har blitt overført til Proximar Seafoods nybygde postsmoltavdeling.

Har overført den første fisken til postsmolt-anlegget

Proximar Seafood AS forteller at den første fisken har blitt vellykket overført fra settefiskavdelingen til postsmolt-anlegget

- Det er en stor milepæl å endelig starte operasjoner i postmsolt-anlegget. Vi har ventet spent på denne dagen, og jeg er glad for å se at flyttingen til det nye bygget har vært vellykket, sier Dharma Rajeswaran, COO i Proximar i en børsmelding.

Etter at byggearbeidene ble fullført i september, har installasjon og testing av RAS-utstyret gått fremover i den første postsmolt-modulen , og bygningen er ifølge selskapet klargjort for å ta imot de første partiene i henhold til planen.

Installering av RAS-utstyr i de gjenværende tre modulene vil fortsette i de kommende månedene, i tråd med den nødvendige kapasiteten og produksjonsplanen.

Fisken som nå er overført ble brakt inn i Proximars klekkeri i 2022 og har siden da vært gjennom startfôring og påvekstavdeling , før de endelig ble smoltifisert og overført til den første operative postsmolt-modulen i denne uken. 

- I løpet av denne perioden har fisken gjort det veldig bra med tanke på vekst og lav dødelighet, noe som demonstrerer anleggets gode ytelse. Fisken vil bli slaktet i Q3 2024, skriver Proximar.

Det er for øyeblikket ni batcher i drift på Proximars anlegg i Oyama, med det tiende batchen som blir satt inn innen utgangen av desember. 

Selskapet skriver at de vil komme tilbake med flere biologiske detaljer i en produksjonsoppdatering i den første uken av januar 2024.