Bilde av den første laksen som har blitt overført til Proximar Seafoods nybygde postsmoltavdeling.
Bilde av den første laksen som har blitt overført til Proximar Seafoods nybygde postsmoltavdeling.

Har overført den første fisken til postsmolt-anlegget

Proximar Seafood AS forteller at den første fisken har blitt vellykket overført fra settefiskavdelingen til postsmolt-anlegget

- Det er en stor milepæl å endelig starte operasjoner i postmsolt-anlegget. Vi har ventet spent på denne dagen, og jeg er glad for å se at flyttingen til det nye bygget har vært vellykket, sier Dharma Rajeswaran, COO i Proximar i en børsmelding.

Etter at byggearbeidene ble fullført i september, har installasjon og testing av RAS-utstyret gått fremover i den første postsmolt-modulen , og bygningen er ifølge selskapet klargjort for å ta imot de første partiene i henhold til planen.

Installering av RAS-utstyr i de gjenværende tre modulene vil fortsette i de kommende månedene, i tråd med den nødvendige kapasiteten og produksjonsplanen.

Fisken som nå er overført ble brakt inn i Proximars klekkeri i 2022 og har siden da vært gjennom startfôring og påvekstavdeling , før de endelig ble smoltifisert og overført til den første operative postsmolt-modulen i denne uken. 

- I løpet av denne perioden har fisken gjort det veldig bra med tanke på vekst og lav dødelighet, noe som demonstrerer anleggets gode ytelse. Fisken vil bli slaktet i Q3 2024, skriver Proximar.

Det er for øyeblikket ni batcher i drift på Proximars anlegg i Oyama, med det tiende batchen som blir satt inn innen utgangen av desember. 

Selskapet skriver at de vil komme tilbake med flere biologiske detaljer i en produksjonsoppdatering i den første uken av januar 2024.