The Kingfish Company sitt anlegg i Nederland
The Kingfish Company sitt anlegg i Nederland

Doblet omsetningen av landbasert fisk

The Kingfish Company melder at de fortsetter sin veksttrend med en omsetning som nesten dobles fra 2,8 millioner euro i Q3 ’21 til 5,4 millioner euro i Q3 ’22. Det hele er drevet av en fortsatt sterk etterspørsel etter tunfiskarten yellowtail i Europa og USA.

Publisert Sist oppdatert

Kingfish Company som er notert på Oslo Børs, melder i sin tredjekvartalsrapport at de oppnådde en god prisøkning i Q3 ’22, spesielt for stor fisk (+25 % fra Q3 2021) som nådde en gjennomsnittlig salgspris per kg på 17,1 euro, og for liten fisk (+14% fra Q3 2021) på 12,1 euro per kg (WFE).

Selskapet forteller de også produserte 374 tonn mer i Q3 ’22, mens fjerde kvartal vil ha «steady state» med nåværende installert kapasitet.

Produktivitetsindeksytelsen oppgis til på 0,73 (netto biomassevekst per kubikkmeter kapasitet per dag).

- Tredje kvartal 2022 ble nok et solid kvartal for The Kingfish Company, hvor vi har stabilisert oss på full kapasitetskjøring for fase 1. Vi er nå klare til å lansere kapasitet for fase 2, som nærmer seg ferdigstillelse. Vi er glade for å kunne rapportere nok et kvartal med sterk salgsvekst, betydelige salgsprisøkninger, spesielt for stor fisk, samtidig som vi oppnår robust, jevn produksjon og gjennomgående høy produktivitet, sier Ohad Maiman, administrerende direktør i The Kingfish Company i børsmeldingen.

Om Kingfish Company

  • Kingfish Company er et nederlandsk landbasert akvakulturselskap.
  • Den nåværende årlige produksjonskapasiteten ved Kingfish Zeeland-anlegget i Nederland er 1500 tonn av yellowtail kingfish.
  • Utvidelsen er i gang og kapasiteten i Nederland vil nå ca. 3.500 tonn i første halvår av 2023.
  • I USA går det som planlagt for å tillate selskapets 8.500 tonns kapasitet.
  • Produksjonen er basert på RAS. Driften går på 100 prosent fornybar energi, hentet fra vind, sol og biogass.
  • Selskapets anlegg opererer på sjøvann.

Fase 2-utvidelse fullfinansiert

Til tross for vanskelige forhold i finansmarkedet, samlet The Kingfish Company inn 35 millioner euro gjennom en egenkapitalheving, som er fulltegnet og garantert for alle tre transjene. De ekstra midlene vil også være tilgjengelige for oppbygging av biomasse og generelle bedriftsformål.

Mens The Kingfish Company har nådd full kapasitet i fase 1, har de startet produksjonen av yngel for utsett i fase 2. Fase 2-produksjonen er satt til å starte tidlig i Q1’23. Den betydelige volumøkningen forventes å resultere i vesentlige forbedringer av lønnsomheten, som ifølge selskapet allerede bygger på en sterk basis.

Utviklingen av selskapets amerikanske virksomhet i Maine har sikret alle statlige og føderale tillatelser, med kun tillatelse fra det lokale byplanleggingsstyret igjen. Dette baner vei mot en fase 1-konstruksjon på 8 500 tonn.

Parallelt har selskapet fraktet 3. generasjons yngel til sitt amerikanske settefiskanlegg, for å tjene som fremtidig stamfisk for den amerikanske operasjonen.

Tanker bygges for fase 2.
Tanker bygges for fase 2.