Kingfish Company planlegger å produsere 8500 tonn yellowtail kingfish årlig ved et RAS-anlegg i Maine.
Kingfish Company planlegger å produsere 8500 tonn yellowtail kingfish årlig ved et RAS-anlegg i Maine.

Stor tro på progresjon i USA

Kingfish Company sine planer for et landbasert anlegg i USA har møtt motstand, men selskapet føler seg sikker på at anlegget skal bli realisert.

Publisert Sist oppdatert

Ohad Maiman, administrerende direktør i Kingfish Company, sa under presentasjonen av selskapets resultater for andre kvartal at han har stor tro på progresjon i forhold til å få nødvendige godkjennelser for anlegget der det etter planen skal produseres 8 500 tonn yellowtail kingfish.

Mangler tillatelse

Datterselskapet til den nederlandske oppdretteren, Kingfish Maine, har mottatt alle statlige og føderale tillatelser som kreves for det planlagte RAS-anlegget i Jonesport i Maine, men selskapet er fortsatt avhengig av å få planleggingstillatelse fra bystyret.

- Dere har kanskje lest at vi har møtt noen få, men høylytte motstandere, men uten juridiske eller miljømessige grunner til å nekte en tillatelse ser vi det mer som en potensiell forsinkelse eller plage enn en trussel for anlegget, sa Maiman under presentasjonen.

Avholder møte

Interessen rundt anlegget har ført til at rådmenn har invitert til et spesielt møte i en gymsal førstkommende onsdag 20 juni for å diskutere saken.

På spørsmål fra Fishfarmingexpert.com om selskapet føler at de har møtt større mostand enn forventet, svarer Maiman at det må han nesten svare på etter at møte har funnet sted.

- Vi forventer å ha større støtte enn opposisjonen, men vi må selvfølgelig se om anslaget vårt stemmer når den tid kommer, forklarer han.

- Da vi valgte lokaliteten brukte vi like mye tid på å nå ut til lokalsamfunnet og sørge for at vi har sterk støtte for å lokalisere oss der som vi gjorde på de tekniske kravene. Med mindre vi blir overrasket neste uke, tror vi fortsatt at vi kan stole på overveldende lokal støtte, forteller han til Fishfarmingexpert.com.

Les hele saken her på Fishfarmingexpert.com