Kingfish Company bygger opp et anlegg i Zeeland i Nederland som skal kunne produsere 3500 tonn. Selskapet satser også sterkt på å bygge ut fornybar energiforsyning til anlegget.

Kingfish har fått flere hundre millioner i lån – oppdaterer på fase 2

The Kingfish Company N.V. har tatt opp 32 millioner euro (ca 370 mill kr) i et usikret konvertibelt lån. Pengene skal brukes til å ferdigstille fase 2.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet skriver i en børsmelding at de opplevde betydelig interesse fra både eksisterende aksjonærer og nye investorer for å delta i det konvertible lånet.

Størstedelen av det konvertible lånet er allokert til eksisterende nøkkelaksjonærer, mens 11 millioner euro vil bli allokert til det bærekraftsfokuserte Ocean 14 Capital Fund (Ocean 14).

- Ocean 14 er et effektfond som investerer i venture- og vekstselskaper og teknologier som tilbyr bærekraftige løsninger for havet. Ocean 14-teamet har over 25 års erfaring fra akvakulturindustrien, inkludert betydelig erfaring med RAS-teknologi, som ytterligere utfyller selskapets liste over anerkjente investorer, skriver de.

Nettoprovenyet fra det konvertible lånet skal brukes til å gjøre selskapets kontantstrøm positiv og finansiere fullføring av selskapets utvidelse av produksjonskapasitet i dets anlegg i Zealand, Nederland (fase 2), samt generelt bedriftsformål.

Bakgrunnen og begrunnelsen for det konvertible lånet er også beskrevet i selskapets årsrapport for 2022 og forretningsoppdateringspresentasjonen publisert 20. april 2023, hvor det fremgår at selskapet har som mål å styrke sin likviditetsposisjon ved å skaffe ytterligere egenkapital eller gjeld i løpet av 2023.

Om Kingfish Company

  • Kingfish Company er notert ved Oslo børs og bygger opp produksjonskapasitet for yelowtail kingfish i Nederland og USA.
  • Produksjonskapasiteten ved Kingfish Zealand-anlegget i Nederland er 1500 tonn
  • Utvidelsen er i gang og kapasiteten i Nederland forventes å nå 3500 tonn.
  • Kingfish Maine (USA) har nå fått alle tillatelser av lokale, statlige og føderale reguleringsmyndigheter.
  • Produksjonen er basert på RAS.
  • Driften går på 100 prosent fornybar energi, fra vind, sol og biogass. Selskapets anlegg opererer på sjøvann.
  • Kingfish Companys hovedprodukt, yellowtail kingfish (også kjent som ricciola/hiramasa/greater amberjack) er en høyt betalt fiskeart, godt kjent i det italienske og asiatiske fusjonskjøkkenet.
  • Produktene er sertifisert Aquaculture Stewardship Council (ASC), Best Aquaculture Practices (BAP) og British Retail Consortium (BRC).

Oppdatering på fase 2

- Lånet vil altså sikre fullføringen av fase 2. Vi er i ferd med å mer enn doble produksjonskapasiteten vår for å møte den økende etterspørselen etter nederlandsk yellowtail. Inntektene fra det konvertible lånet vil gi full finansiering for utvidelsen til vi når positiv kontantstrøm fra driften og bærekraftig lønnsomhet, sier Vincent Erenst, administrerende direktør i Kingfish Company.

Produksjonen i det første av to oppvekstsystemer i fase 2 startet i mai 2023.

- Det nye anlegget har fungert veldig bra siden oppstarten og vi er stolte over å ha økt biomassen med mer enn 100 tonn på litt over en måneds tid. Dette er et vitnesbyrd om det avanserte designet og ferdighetene til teamet vårt, sier Erenst videre.

I henhold til den reviderte prosjektplanen og tidslinjen vil slaktevolumet fra anlegget i Zeeland begynne å øke i første kvartal 2024. Det forventes en stabil produksjon i løpet av 2025.

Estimert capex for fase 2 forblir uendret på 95 millioner euro.