– Dette har vært en veldig interessant og litt uvanlig leveranse for oss, sier Normex-sjef Stig Johansen (t.v.), sett her sammen med salgssjef Michael Vadseth
på krabbehotellet på Kløfta like utenfor Oslo lufthavn Gardermoen.
– Dette har vært en veldig interessant og litt uvanlig leveranse for oss, sier Normex-sjef Stig Johansen (t.v.), sett her sammen med salgssjef Michael Vadseth på krabbehotellet på Kløfta like utenfor Oslo lufthavn Gardermoen.

Krabbe-hotell med RAS-fasiliteter ved Gardermoen

På Kløfta like utenfor Oslo lufthavn Gardermoen har man bygget opp et pitstop for levende kongekrabbe på vei fra nordnorske fjorder til bord over hele verden.

Hver etappe i denne reisen overvåkes nøye for å sikre at krabbene kommer i tilnærmet samme tilstand som da de ble hentet fra de arktiske farvannene langs Finnmarkskysten helt i nord.

Restitusjon i sjøvann

Når de er sjekket inn på "hotellet", nyter krabbene restitusjon i store sjøvannstanker med kontrollert temperatur fra påkjenningene på transporten sørover. Ettersom bestillinger mottas fra gourmetrestauranter i New York, Dubai eller Hong Kong, eller fra sjømatmarkeder i Vietnam eller Japan, tar det ikke lang tid før de ansatte ved Live Seafood Centre, må pakke krabbene i spesiallagde polystyrenbokser for videre luftfrakt.

Bli abonnent hos LandbasedAQ

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med LandbasedAQ.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk