Ny doseringsenhet for fire ulike vaksiner samtidig

Ny doseringsenhet kan sette fire ulike vaksiner samtidig

I takt med stadig økende antall tilgjengelige vaksiner og endrede behov innen fiskehelse, har Maskon utviklet en ny doseringsenheten.

Publisert

Selskapet skriver i en pressemelding at de gjør dette for å møte de økende kravene til nøyaktighet, fleksibilitet og effektivitet.

Enheten gjør det mulig å injisere alle nødvendige vaksiner i en enkel prosess, uten behov for gjentatte behandlinger.

Ifølge Maskon er den nye doseringsenheten er utstyrt med avansert teknologi som gjør det mulig å sette både vannbaserte og oljebaserte vaksinedoser med ekstrem presisjon helt ned til 0,02 ml.

Rune Reinås, er salgssjef maskiner i Maskon.

- Enheten kan enkelt ettermonteres på alle eksisterende maskiner, noe som gir våre kunder den nødvendige fleksibiliteten til å tilpasse seg ulike vaksineringsbehov, sier Rune Reinås, salgssjef maskiner i ScaleAQ-selskapet Maskon.

Den nye doseringsenheten er spesielt designet for å håndtere opptil fire forskjellige vaksiner samtidig, og den kan brukes til alle vaksiner som er tilgjengelige på markedet i dag.

- Enheten gir full fleksibilitet når det gjelder dosestørrelser, og vaksinene kan administreres enten samtidig eller sekvensielt, avhengig av hva som er mest hensiktsmessig for hver vaksine, sier salgssjefen.

Den kan brukes både til vaksiner som settes intraperitonealt (i bukhulen, red.anm.) og intramuskulære (i muskelen, red. anm.) samtidig.

- Hver dose overvåkes nøye gjennom trykksensorer som sikrer full kontroll over injeksjonstrykk og forbruk. Dosene kan også justeres individuelt etter behov. Vi tror at denne innovative løsningen vil bidra til å forbedre fiskehelsen og redusere kostnader for oppdrettere, samtidig som den sikrer høy kvalitet og nøyaktighet, sier Reinås.