Vegard Jacobsen (t.v.), konserndirektør Norge Regioner i Norconsult, Arne Grim Maurstad, leder Norconsult Sunnmøre, Sindre Moldskred, daglig leder og eier i Moldskred AS og Helge Moldskred, ansatt og eier i Moldskred AS.
Vegard Jacobsen (t.v.), konserndirektør Norge Regioner i Norconsult, Arne Grim Maurstad, leder Norconsult Sunnmøre, Sindre Moldskred, daglig leder og eier i Moldskred AS og Helge Moldskred, ansatt og eier i Moldskred AS.

Norconsult kjøper råd­givnings­selskap innen landbaserte akvakulturprosjekter

Fra 1. oktober blir rådgivningsselskapet Moldskred AS en del av Norkonsult.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding blir alle de 19 ansatte med videre i Norconsult.

Moldskred AS er i dag er et arkitekt- og ingeniørfirma som hovedsakelig opererer i Møre og Romsdal.

Vegard Jacobsen, som er konserndirektør i Norconsult for "Norge Regioner" kaller i pressemeldingen Moldskred AS er for å være blant landets mest erfarne rådgivere innen landbaserte akvakulturprosjekter.

Han sier videre at Moldskred AS er kjent for bred faglig kompetanse innen arkitektur, byggeteknisk prosjektering, byggeledelse, prosjektadministrasjon og ansvarlig søker.

Moldskred AS har blant annet vært underleverandør til Artec Aqua AS som prosjekterende for Salmon Evolution AS på deres landbaserte fiskeoppdrettsanlegg, som er under utbygging på Indre Harøya i Hustadvika kommune. Her har Moldskred bistått med tjenester innenfor arkitektur, byggeteknikk, BIM-koordinering, og de har vært ansvarlig søker.

Øke kapasiteten

Arne Grim Maurstad er leder for Norconsult Sunnmøre sier i meldingen at Norconsult vil ha behov for å øke kapasiteten i regionen fremover.

For Moldskred er begrunnelsen for å la Norconsult kjøpe dem viktigheten av å komme inn i et større miljø.

– Vi ser at firmaet vårt er bedre tjent med å bli del av et større, mer robust miljø og også bidra med fagkompetanse Moldskred AS ikke har i dag, sier daglig leder i Moldskred AS, Sindre Moldskred i pressemeldingen.

Ikke bare akvakultur

I tillegg til akvakultur har Moldskred AS levert rådgivningstjenester til store prosjekter som for eksempel privatskoler, boliger og næringseiendom. Moldskred AS utfører også design og prosjektering av flytende betongkonstruksjoner for Ulstein Betong Marine AS.

Med de 19 nye medarbeiderne fra Moldskred AS vil Norconsult telle mer enn 90 medarbeidere på Sunnmøre. De to miljøene vil søke å samlokalisere seg så snart som mulig for å oppnå hurtig integrering.