Ingrid Henry er ny i Morefish-teamet, og startet 6. desember.

Utvider med ny bioteknolog innen RAS

Rådgivningsselskapet Morefish øker nå den tekniske og biologiske kapasiteten med ansettelsen av Ingrid Henry for å satse ytterligere på å bistå med mikrobiologisk kompetanse på vannkvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Det er kraftig økning i etterspørselen på teknisk og biologisk kompetanse på landbaserte anlegg, skriver Morefish i en pressemelding. 

Ingrid Henry startet 6 desember som ny bioteknolog RAS i selskapet. 

Selskapet opplyser at Ingrid har doktorgrad innen miljøbioteknologi fra NTNU, og har jobbet for AKVA group de siste årene med R&D RAS. Hun har bakgrunn innen mikrobiologi og vannkvalitet i RAS, og god erfaring innen partikkelmålinger, forekomst og fjerning av usmak (off-flavor).

Ingrid skal lede Morefish Academy og videreutvikle Morefish-konferansen. Konferansen “Risiko i landbasert oppdrett” har blitt et etablert treffpunkt i næringen siden den ble arrangert første gang i 2021. Planleggingen er allerede godt i gang for neste års konferanse, som går av stabelen 5.-6. november 2024 i Trondheim.

Redusere risiko i RAS

I tillegg til å jobbe med Morefish Academy skal Ingrid utvikle en ny type vannkvalitetsovervåkning sammen med industrielle partnere for å minimere risiko i RAS-anlegg. 

- Det blir spennende å utvikle dette konseptet basert på både industriell erfaring og aktuelle forskningsresultater, sier Henry. Jeg ser frem til å jobbe i et team med flinke folk, dedikert til å aktivt redusere risiko i RAS, legger hun til.

Marita Spigseth, daglig leder i Morefish sier de er veldig glade for å ha Ingrid med på laget. 

- Hun styrker ytterligere spisskompetansen vår på RAS anlegg, og med henne på plass kan vi tilby enda bedre tjenester og rådgivning innenfor vannkvalitet og prosjektering av RAS-anlegg til våre kunder, sier hun.

Staben teller nå elleve ansatte, og hovedkontoret til Morefish er på Blåbasen, som er en ssamlokalisering av bedrifter innenfor havbruk og akvakultur i Trondheim, som Morefish driver.