Fra venstre: Ragnhild Inderberg Vestrum (Leder Morefish Academy), Marita Spigseth (Daglig leder i Morefish) og Trude Steinbru Heggstad (Direktør for Innovasjon i Åkerblå).

Inngår samarbeid:
Retter seg mot de som skal etablere seg på land

Morefish AS og Åkerblå AS har nå inngått et samarbeid for å kunne gi et helhetlig tilbud til kunder som ønsker å etablere seg innen landbasert oppdrett.

Publisert Sist oppdatert

Morefish er et rådgivningsselskap med kompetanse rundt produksjon av oppdrettsfisk på land og har lang erfaring fra teknologiutvikling, drift og produksjon.

Åkerblå er tverrfaglig rådgivningsselskap som bistår aktører i etableringsprosessen med plassering av anlegg, miljødokumentasjon og biosikkerhetsvurderinger.

- Vi jobber i skjæringspunktet mellom biologi og teknologi, og mener at kunnskap om samspillet mellom de to fagfeltene er direkte bestemmende for produktivitet og lønnsomhet i akvakulturnæringen, heter det i en pressemelding.

Både Morefish og Åkerblå bistår i dag kunder i søknadsprosesser før etablering, og rådgir kunder i drift og driver kursvirksomhet.

- Hovedtanken bak dette samarbeidet er at vi vil gjøre det enklere for kundene våre å ta gode valg gjennom hele prosessen, fra idè til drift. Både Morefish og Åkerblå er opptatt av å opprettholde god fiskevelferd og ivareta både folk og miljø, og vi ser at vi med et samarbeid kan hjelpe kundene våre med å nå disse målene på en enda bedre måte enn tidligere, sier Trude Steinbru S. Heggstad og Marita Spigseth, hhv direktør for innovasjon i Åkerblå og daglig leder i Morefish.

Risiko i landbasert oppdrett

I 2021 startet Morefish konferansen “Risiko i landbasert oppdrett”. Til høsten skal Åkerblå og Morefish samarbeide om arrangementet.

- Forrige gang fokuserte vi på risikofaktorer i landbasert oppdrett, og i år er tanken at vi skal gå litt dypere inn i mulige løsninger, sier Ragnhild I. Vestrum, leder for Morefish Academy.

- Programmet for konferansen er ikke spikret ennå, men vi kan love at det blir to innholdsrike dager med mange innlegg fra flinke foredragsholdere. Det vil både være fokus på etablering og drift, og teknologi og biologi, sier hun .

Konferansen vil avholdes 9. - 10. november i Trondheim