Sushi med mye laks sto selvsagt på menyen da nyansatt CCO hos VAQ, Anders Kallerud (i midten) var på besøk på sin kommende arbeidsplass, for Anders Kallerud har en gang jobbet for et stort japansk handelshus. Han starter i jobben til nyttår. T.v: CEO Sondre Høidalen; t.h.: COO Marius Hægh

Går fra Brødrene Dahl til VAQ

Anders Kallerud (58) er fra nyttårsskiftet ansatt som CCO (chief commercial officer) og blir dermed en del av RAS-produsenten VAQs ledergruppe.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidsområdet omfatter i store trekk forretningsutvikling, markedsføring og oppbygging av et kompetansesenter for service og kundeoppfølging, melder VAQ i en pressemelding.

Dermed forlater Kallerud stillingen som divisjonsdirektør hos Brødrene Dahl. 

Der har han vært med på selskapets satsing mot havbruksnæringen med start i 2015. 

Nå har han altså latt seg friste av en ny arbeidsmessig utfordring.

- Sjømatproduksjon og leverandører av utstyr til denne bransjen har jeg alltid vært nysgjerrig på, innrømmer Anders Kallerud, som heller ikke stikker under stol at personlige relasjoner har vært et viktig bidrag til denne avgjørelsen.

Omfangsrik yrkeskarriere 

Anders Kallerud er opprinnelig fra Kongsberg. Siviløkonom fra BI i Oslo – med et variert innhold i sin CV når det gjelder bransje-tilknytning. Første ansettelse var i det japanske, gigantiske handelsselskapet ITOCHU Corp, med en omsetning på 30 prosent større enn det norske brutto nasjonalproduktet den gang. Han solgte alt fra gensere fra Dale med et kjøpesenter i Tokyo som kunde, til store stålleveranser til norsk offshore-industri. 

Han har også vært primus motor i Telenors satsing på et globalt distribusjonsnettverk for mobile satellitt-tjenester, med til slutt 400 forhandlere i alle verdens land og milliardomsetning da selskapet ble solgt.

CEO i VAQ, Sondre Høidalen, uttrykker i pressemeldingen stor tilfredshet med å få Anders Kallerud i staben. 

- Det er ikke lenge siden selskapet i Asker flyttet inn i nye, større lokaler. Men allerede nå er det blitt ombygging og trangt om plassen. Vi har en betydelig vekst med flere enn ti nyansatte i år. Med Anders på laget, har vi fått enda et spennende innslag, avslutter Sondre Høidalen.