Trond Håkon Schaug-Pettersen. Foto: Salmon Evolution

Ny CEO og ny CFO i Salmon Evolution

Salmon Evolution utnevner Trond Håkon Schaug-Pettersen som administrerende direktør og Trond Vadset Veibust som finansdirektør.

Publisert Sist oppdatert

Salmon Evolution ASA kunngjør at styret har utnevnt Trond Håkon Schaug-Pettersen som ny administrerende direktør i selskapet.

Schaug-Pettersen ble utnevnt til finansdirektør i Salmon Evolution i oktober 2020 og har siden oktober 2022 også hatt stillingen som midlertidig administrerende direktør.

Han har lang erfaring fra både sjømatnæringen og kapitalmarkedet og har de siste to årene vært en integrert del av Salmon Evolutions konsernledelse. Før han begynte i Salmon Evolution, fungerte han over 4 år som Senior Vice President Finance and Business Development hos lakseoppdretter og foredler Hofseth International og, før det, 9 år som investeringsbankmann i Swedbank/First Securities.

Styreleder Tore Tønseth sier styret er glad for at en intern kandidat overtar roret i Salmon Evolution.

- Trond Håkon har lang erfaring fra og dyp forståelse av laksenæringen, han kjenner selskapet fra på innsiden og utsiden er han en stor representant for Salmon Evolutions unike bedriftskultur, og han nyter sterk støtte i selskapet og blant sentrale interessenter. Videre, med selskapet nå opptrapping av aktivitetsnivået både i Norge og i utlandet, har utnevnelsen av Trond Håkon sikrer kontinuitet i denne viktige fasen, sier Tønseth.

- Jeg er glad og beæret over å ta på meg stillingen som administrerende direktør i Salmon Evolution. 2022 var et milepælår for selskapet som vi rundet av med å lykkes med å slakte ut vår første batch med meget sterke resultater, alt takket være vår utmerkede gruppe dedikerte ansatte. Mer enn noen gang er jeg sikker på at Salmon Evolution har en unik plattform for å forme og lede utviklingen av landbasert lakseoppdrett, både i Norge og i utlandet, sier Trond Håkon Schaug-Pettersen.

Ny finansdirektør

Salmon Evolution har også ansatt Trond Vadset Veibust (37) som ny finansdirektør.

Veibust kommer fra Ekornes hvor han har vært i 8 år, hvorav de siste 3 årene som medlem av konsernledelsen. Ekornes er en stor møbelprodusent med global distribusjon og virksomhet, og i løpet av sin tid der har Veibust hatt flere lederstillinger, sist som Senior Vice President for Ekornes' globale virksomhet. Veibust har tidligere også jobbet 4 år i Ernst & Young som revisor, han er statsautorisert revisor og har en mastergrad fra Norges Handelshøyskole (NHH).

Veibust slutter seg til Salmon Evolution i løpet av andre kvartal 2023.