Birgitte Voss (55) har jobbet de siste ti årene hos FMC på Kongsberg.
Birgitte Voss (55) har jobbet de siste ti årene hos FMC på Kongsberg.

Ny i Sterner: - Rent vann er viktig for fiskevelferden

Birgitte Voss sier hun får kombinere både sin erfaring som ingeniør og prosjektleder, med interessen for teknologi og fisk i jobben hos Sterner.

Publisert Sist oppdatert

Kyst.no/LandbasedAQ skrev tirsdag om Tore Bjørkås, som går inn i ny jobb hos Sterner.

Brigitte Voss (55) er også ny i selskapet og skal jobbe som prosjektleder på akvakultur.

Voss forteller til LandbasedAQ at det hun ser mest frem til i sin nye jobb er å jobbe i en bedrift som har gode teknologiske løsninger.

- Mine oppgaver blir å være prosjektleder for leveranse innen aquakultur, samt være med å bidra med min erfaring til ytterligere videreutvikling av Sterner.

Bred erfaring

55-åringen har erfaring fra ulike typer prosjekter, både nasjonale og internasjonale prosjekter av ulik størrelse, varighet og kompleksitet.

- Jeg har jobbet i team sammensatt av ulike faggrupper og nasjonaliteter, har erfaring med standardisering, samt endringsprosesser både i forbindelse med selskapsstruktur og interne prosesser. I tillegg har jeg erfaring innen salg, eksperimentell og klinisk forskning, praktisk og teoretisk opplæring, digitalisering, kommunikasjon og ledelse, forteller hun.

Voss har de 10 siste årene jobbet som prosjektleder hos FMC på Kongsberg.

Det at Sterner er opptatt av innovasjon og teknologi for rent vann synes hun er interessant og fremtidsrettet.

- Rent vann er ikke bare viktig for oss mennesker, det er også viktig for fiskevelferden i oppdrettsanlegg som igjen er viktig for høy produksjon og derigjennom et viktig bidrag til effektiv ressursutnyttelse. Jeg synes også det er utrolig spennende at Sterner har utviklet metoder for å kunne utnytte slammet til en ressurs – til gjødsel og biogass.

Hun trekker også frem at Sterner har en bedriftskultur hvor godt arbeidsmiljø er i fokus, der alle bidrar, og hvor det er forståelse for viktigheten av en god balanse mellom jobb og privatliv for å trives.

Interesse for teknologi og fisk

55-åringen er oppvokst på Sørlandet hvor fisk og sjøliv var en stor del av oppveksten.

- Da jeg skulle velge utdannelse stod valget mellom marinbiologi og sivilingeniørstudier, tilfeldigheter gjorde at det ble ingeniørstudier. Jeg føler på en måte ringen er sluttet, jeg kan kombinere både min erfaring som ingeniør og prosjektledelse, med min interesse for teknologi og fisk i en spennende bedrift i vekst i nærområdet mitt slik at jeg ikke lenger trenger pendle til jobb.

- Helt til slutt – en kuriositet: i kommunen Bamble hvor jeg bor har vi utrolig godt drikkevann. Det lærte nylig at det faktisk er Sterner’s teknolog som renser drikkevannet i kommunen – ja faktisk for store deler av Norges befolkning slik som Oslo, forteller hun avslutningsvis.