Nofitch var som eneste norske selskap med i finalen i Nordic Scaleup Award 2024. CEO Robert Hundstad (andre til venstre) gir en tommel opp for selskapets andreplass blant de seks finalistene sammen med Geir Løvik t.v som er grunder av Nofitech.

Kom høyt opp i prestisjefylt nordisk kåring

Teknologiselskapet Nofitech var en av seks finalister i Nordic Scaleup Award 2024. Robert Hundstad i Nofitech er svært fornøyd med at selskapet endte på en andreplass i kåringen. 

Publisert Sist oppdatert

Nordic Scaleup Summit og Nordic Scaleup Awards 2024 fant sted 29. mai i Stockholm og er en samling av gründere, investorer og politikere fra de nordiske landene.

Nordic Innovations definisjon på scaleup er en årlig omsetning på minimum to millioner EUR, minimum 10 ansatte og en årlig vekst på minst 20 prosent de siste tre årene på rad.

Ett norsk selskap i finalen

Totalt 82 nominerte selskaper deltok i Nordic Scaleup Awards 2024 kåringen, hvorav seks nådde finalen. Blant finalistene var tre finske, ett norsk og to svenske selskaper, noe de mener viste mangfoldet og den dynamiske utviklingen til scaleups i Norden.

Administrerende direktør Robert Hundstad i Nofitech er svært fornøyd med at selskapet ble en av finalistene i Nordic Scaleup Award 2024, og kom på andreplass i kåringen.

- Scaleups spiller en avgjørende rolle i den nordiske økonomien og bidrar betydelig til verdiskapningen i regionen. Det er interessant å merke seg at de seks finalistene representerer bransjer der hvert land har sine styrker, sier Svein Berg, administrerende direktør i Nordic Innovation i en pressemelding.

Selskapet Qred, ble den endelige vinneren av prisen, men på en fin andreplass kom det norske teknologiselskapet Nofitech, som designer og leverer modulRAS-anlegg tilpasset alle deler av produksjonsprosessen; smolt, postsmolt, matfisk og stamfisk.

Norsk RAS i toppen

Administrerende direktør Robert Hundstad i Nofitech sier til LandbasedAQ at han synes det er fint at en norsk RAS-leverandør fra akvakulturbransjen i Norge er i toppen i en slik kåring.

- Andreplassen betyr veldig mye for alle oss i og rundt Nofitech. Det er en anerkjennelse av innsatsen til alle ansatte, både individuelt og samlet, som er lagt ned i hverdagen gjennom mange år, og gir masse motivasjon for å stå på videre. Vi har også fått veldig hyggelige tilbakemeldinger fra våre kunder og øvrige samarbeidspartnere på dette, sier Hundstad til LandbasedAQ.

Han forteller at de ble kontaktet av Nordic Innovation, som basert på Nofitechs utvikling og vekst mente de var en sterk kandidat til å kjempe om årets pris.

- Hva mener du gjør at dere kom så høyt i denne kåringen? 

- Våre ansatte, uten tvil. De har lagt ned en helt fantastisk innsats, for på hver sin måte, å bidra til at Nofitech har tatt stegene som kreves fra å gå fra å være en gründerbedrift, til å bli et internasjonalt konsern med selskaper både i Norge, Danmark og Tyskland, og med kunder både i Europa, Asia og USA. Så har vi jo et skikkelig godt konsept, med et solid design i bunn, sier han.

Nofitech har hovedkontor i Trondheim, der rundt 35 av de rundt 100 fast ansatte holder til. Hundstad sier at med innleid personell og vikarer er de 200 ansatte.

De seks selskapene som nådde finalen i  Nordic Scaleup Awards 2024 var:

  • IQM
  • Kempower
  • Nofitech
  • Pulpac
  • Qred (vinneren)
  • Virta

Om kåringen:

  • Nordic Scaleup Summit og Nordic Scaleup Awards 2024 fant sted 29. mai i Stockholm og er en samling av gründere, investorer og politikere fra de nordiske landene.
  • Målet med prisen er å anerkjenne nordiske høyvekstselskaper og entreprenørene som driver dem, fremheve deres suksesshistorier og påvirkning på den nordiske økonomien og samfunnet.
  • Nordic Innovation er arrangør av prisen, i samarbeid med Dagens Industri.