Fra slakteriet til Nordic Aqua Partners i Kina.

Tidligere Mowi-topp handler landbasert-aksjer

Marit Solberg har kjøpt 1600 aksjer i Nordic Aqua Partners til en pris på 158 norske kroner per aksje.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag.

Solberg er også styremedlem i Nordic Aqua Partners AS. Handelen tilsvarer 252 800 kroner.

Tidligere Mowi-topp Marit Solberg har troen på landbasert oppdrett.

LandbasedAQ har tidligere skrevet at Nordic Aqua Partners 10. mai nådde et totalt slaktevolum på 92 tonn med en gjennomsnittlig vekt på 6,1 kg på anlegget i Gaotang, Kina.

– Hittil er kvaliteten på slaktingen førsteklasses, og 99 prosent av slaktevolumet er klassifisert som superior, skrev selskapet i en oppdatering den gang.

I en kommentar til LandbasedAQ sa administrerende direktør Ragnar Joensen at de har mye fisk som skal slaktes fremover også.

– Ca. 1 000 tonn i første batch, disse skal slaktes i frem til juli. Deretter vil vi fortsette uavbrutt med neste parti fisk, som igjen skal slaktes de neste 3 måneder osv. Planen er å ha kontinuerlig slakting fremover, sa han.

Skalerer opp

Nordic Aquas slaktevolum for andre kvartal 2024 forventes nå å være mellom 500–600 tonn HOG. 

Slaktevolumet for hele året forventes å være 3,400 tonn HOG, med en full EBIT-kostnad på EUR 6,70 /kg (HOG) toppet med EUR 0,80 /kg (HOG) i selskapets ekspansjonskostnader. Totalt EUR 7,50 /kg (HOG).

Fremover skalerer Nordic Aqua opp sine produksjonskapasiteter. 

Byggingen av andre fase ved Gaotang-anlegget, som legger til 4,000 tonns kapasitet, er i gang, med forberedelser for tredje fase i gang.