Fra slakteriet til Nordic Aqua Partners i Kina.

Nordic Aqua Partners slakter videre:
Så mye skal de slakte frem til sommeren

– Vi selger til kunder i Shanghai området i starten bare noen få, og etter hvert som volumene økes vil vi ha flere kunder, sier adm.dir. i Nordic Aqua Partners, Ragnar Joensen til LandbasedAQ. 

Publisert Sist oppdatert

Nordic Aqua Partners melder de per fredag 10. mai har nådd et totalt slaktevolum på 92 tonn med en gjennomsnittlig levendevekt på 6,1 kg på anlegget i Gaotang, Kina.

Volumet for de første ukene etter den første slaktingen er i tråd med den opprinnelige produksjonen kunngjort i børsmeldingen datert 19. april.

– Hittil er kvaliteten på høsten førsteklasses, og 99 prosent av slaktevolumet er klassifisert som superior, skriver selskapet i en oppdatering.

I en kommentar til LandbasedAQ sier administrerende direktør Ragnar Joensen at de har mye fisk som skal slaktes fremover også-

– Ca. 1 000 tonn i første batch, disse skal slaktes i frem til juli. Deretter vil vi fortsette uavbrutt med neste parti fisk, som igjen skal slaktes de neste 3 måneder osv. Planen er å ha kontinuerlig slakting fremover, sier han.

Hittil har 92 tonn laks gått gjennom slakteriet til Nordic Aqua Partners i Kina.

Selskapet skriver i meldingen de har som mål fremover å eksponere deres nye merke; «Nordic Pure Atlantic» for så mange forbrukere og laksekjøpere som mulig. For å oppnå en slik markedsrekkevidde, samarbeider Nordic Aqua med en begrenset gruppe profesjonelle og erfarne sjømatdistributører. De gjennomfører et bredt spekter av markedsførings- og lanseringsaktiviteter, der produktene presenteres for forbrukere, detaljhandel og HORECA-kjøpere samt kokker.

– Vi selger til kunder i Shanghai området i starten bare noen få, og etter hvert som volumene økes vil vi ha flere kunder. I dag har vi 2-3, men når volumene går opp skal vi ha opptil 10 kunder, sier Joensen videre til LandbasedAQ.

I meldingen til han at tilbakemeldingene fra kunder, samt fra «smakspanel», som involverer topp sashimikokker, er at de alle kaller laksen førsteklasses når det gjelder farge, tekstur, fett og kondisjonsfaktor.

– Vi samarbeider også tett med Skretting, vår strategiske partner innen fôrleveranse, og Nordic Pure Atlantic-laksen scorer bra på alle viktige kvalitetsparametere, sier han videre i meldingen.

Han mener det er avgjørende å få slike tilbakemeldinger siden Nordic Aqua er den første innenlands produserte landbaserte oppdrettslaksen i Kina.

– Produktutstilling og markedsinntrengning gis prioritet fremfor prising for de første ukene med slakting skriver selskapet.

Nordic Aqua vil presentere tall for første kvartal torsdag 16. mai.

Fisken som til nå er slaktet har hatt en levendevekt på i snitt 6,2 kg.