Overhalla Betongbygg AS inngår avtale med Nordlaks Smolt AS om nytt RAS-anlegg.
Overhalla Betongbygg AS inngår avtale med Nordlaks Smolt AS om nytt RAS-anlegg.

Skal levere RAS-anlegg til Nordlaks verdt 100 millioner

Overhalla Betongbygg AS inngår avtale med Nordlaks Smolt AS om levering av komplett råbygg med kar og RAS-anlegg til det nye smoltanlegg i Nusfjord.

Publisert Sist oppdatert

Overhalla Betongbygg AS forteller i en pressemelding at de har signert avtale med Nordlaks Smolt AS om levering av "Overhalla-konseptet" til det nye smoltanlegget i Nusfjord.

Kontrakten er på omtrent 100 millioner, og det komplette betongbygget vil bestå av blant annet åttekantede betongkar med innstøpt liner. 

- Konseptet der karveggene er isolerte og fungerer som yttervegger gir et optimalisert bygg med høy grad av arealutnyttelse, skriver de.

Avtalen er ifølge meldingen en viktig signering for Overhalla Betongbygg AS.

- Vi er svært glade for samarbeidet vi har med Nordlaks, og etter å ha levert over tjue bygg til Nordlaks, er vi rimelig sikre på at dette kommer til å bli et meget godt samarbeid. Havbruksnæringen er et viktig segment for oss og vi skal levere skreddersydde løsninger av ypperste kvalitet til det nye anlegget i Nusfjord. Det er gledelig at det begynner å investeres igjen innen havbruksnæringen, sier salgs- og markedsdirektør i Overhalla Betongbygg AS, Per Einar Dahl.

Høyere etterspørsel etter stor smolt

Leder i Nordlaks Smolt AS, Øivind Skjevling, gleder seg til å komme i gang med byggingen og sier at utvidelsen i Nusfjord er viktig for hele Nordlaks-konsernet.

- Settefiskproduksjonen er i endring og det er høyere etterspørsel etter større smolt. Større smolt vil redusere tiden fisken er i sjøen betraktelig og kan derfor redusere antall nødvendige behandlinger mot lakselus og også lusebelastning i det videre miljø. Investeringstakten i havbruk har gått ned etter at grunnrenteskatten ble innført, men investeringer på land er ikke underlagt grunnrenteskatt, noe som gjør det enklere å ha kontroll på disse investeringene, sier Skjevling.

Fra gjennomstrømming til RAS

Nordlaks har hatt tillatelse i Nusfjord siden 1993, og anlegget ble sist renovert i 2007. Det eksisterende anlegget er et gjennomstrømningsanlegg, mot det nye anlegget på 6000 kvm, som vil være et RAS-anlegg .

- Dette gir oss mulighet til å øke produksjonen vår i Nusfjord betraktelig. Det gir oss også mulighet til å produsere større smolt på land, noe som gjør det mulig å drive enda mer bærekraftig, sier Skjevling.

Nordlaks Smolt AS har, som hele Nordlaks-konsernet, høye krav til miljømessig bærekraft og har jobber kontinuerlig med å minimere påvirkningen på miljøet.

- Overhalla Betongbygg er stolte over å bli valgt som leverandør for dette prosjektet. Vi skal sikre høy kvalitet og punktlig leveranse for å støtte Nordlaks Smolt AS i å realisere deres ambisiøse mål for det nye smoltanlegget, avslutter salgsleder Aqua, Karl Magne Grannes.