Inne på det nye anlegget i Breivik.
Inne på det nye anlegget i Breivik.

Åpner settefiskanlegg til 600 millioner kroner

Nye Salten Smolt har offisiell åpning 22. juni.. – En av de største private enkeltinvesteringene i Bodø Kommune noensinne, sier Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua.

Publisert Sist oppdatert

Nå inviterer bedriften til folkefest i Breivik.

- Vi bruker åpningen til å takke alle som har hjulpet oss og som har vært tålmodige hele veien, spesielt våre naboer og de som bor her. Vi stiller med full matservering og musikkinnslag fra flere artister, og vi holder arrangementet åpent for alle som vil komme, sier Børge Andreassen, daglig leder hos Salten Smolt AS.

Børge Andreassen foran RAS-anlegg.
Børge Andreassen foran RAS-anlegg.

Til åpningen har bedriften sikret seg artisten Trine Rein, som skal fremføre egne sanger foran publikummet i Breivik. På scenen er også lokale musikere, som sangeren Kristian Krokslett. Krokslett er selv oppvokst i Breivik og skal lede hele åpningen som konferansier.

- Vi har et spennende program for dagen, fullpakket med aktivitet. Vi har satt av tre timer med musikk og omvisning i selve bygget. I tillegg har Skagen Hotell sørget for mange gode matretter som vi gir ut gratis til alle som vil ha, forteller Kristian Krokslett.

Arrangementet skal avsluttes med en offisiell markering fra ordfører Ida Pinnerød (Ap). Partikollega og Stortingspresident Masud Ghaahkhani deltar også på åpningen, og begge står på talerlisten.

- En av de største private enkelt-investeringene i Bodø Kommune, noensinne.

I januar 2022 sto anlegget i Breivik ferdig oppført, og den totale investeringskostnaden ble på over 600 millioner kroner. Geir Wenberg er styreleder i Salten Smolt, og er en av eierne gjennom familiebedriften Wenberg Fiskeoppdrett. Visjonen har vært klar siden byggestart.

Geir Wenberg på Skysselvika, Fauske
Geir Wenberg på Skysselvika, Fauske

- Målet vårt var ikke å bygge det største og dyreste smoltanlegget i Norge, men det vakreste. Anlegget skulle produsere effektivt og bærekraftig. Vi har nådd målene våre, og har i dag også mulighet til å produsere økologisk smolt i Breivik, sier Geir Wenberg, styreleder i Salten Smolt AS.

Salten Smolt AS er en del av Salten Aqua-gruppen, som med nytt smoltanlegg i Breivik og nytt lakseslakteri på Sørarnøy har investert over en milliard kroner i Saltenregionen i løpet av de to siste årene.

Salten Smolt: En av smolthallene i Breivik.
Salten Smolt: En av smolthallene i Breivik.

- Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm har vært avgjørende for å realisere utbyggingen i Breivik. Med en investeringskostnad på rundt 600 millioner kroner er nye Salten Smolt en av de største private enkeltinvesteringene i Bodø Kommune noensinne. Et aktivt lokalt eierskap gjør at vi kan gjøre lokale investeringer som dette, forteller Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua.

Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Auqa, Burøya i bakgrunn.
Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Auqa, Burøya i bakgrunn.

Skjerstadfjordoppdretterne Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm er majoritetseiere i Salten Smolt. Etter sluttføring av totalinvesteringen har de en samlet eierandel i Salten Smolt AS på rundt 90 %. Sammen med Gifas – Gildeskål Forskningsstasjon utgjør de også eierskapet i Salten Aqua AS.

Forside på ettermiddag i vinter.
Forside på ettermiddag i vinter.