Et bilde av stedet som viser gruslag og noen av de tusenvis av vekeavløpene.
Et bilde av stedet som viser gruslag og noen av de tusenvis av vekeavløpene.

Arbeid med RAS-anlegg forsinket - bakken må få sette seg

Nå skal man la vinteren få gjøre jobben sin.

Publisert Sist oppdatert

Entreprenører som forbereder grunnen for Pure Salmons RAS-anlegg for 10 000 tonn årspruksjon i den amerikanske delstaten Virginia, tar pause etter det selskapet karakteriserer som et "monumentalt" år.

- Vi har flyttet over 1,6 millioner kubikkmeter med materiale, satt ned tusenvis av vekeavløp (wick drains) og lagt store mengder med komprimerende vekt på det fremtidige byggeområdet. Nå er det på tide at moder natur tar sin tur og lar jorden sette seg på plass i løpet av de neste månedene, forteller Pure Salmon Virginia i et Facebook-innlegg.

Komprimerende vekt brukes av entreprenører for å komprimere bakken før bygging ved å legge på en ekstra fylling med et materiale som for eksempel grus.

Vekeavløp, også kalt prefabrikkerte vertikale avløp (PVD), øker dreneringen ved å la vann renne gjennom grusen og jorda under.

Vinteren setter inn

- Mens dette kompresjonslaget tilleggsavgiften gjør jobben sin vil vi bremse jordarbeidet på stedet. Vi vil gjenoppta aktiviteten når ønsket komprimering er oppnådd, sier Pure Salmon Virginia på Facebook.

Pure Salmon, eid av Singapore-baserte 8F Asset Management, har som mål å produsere 240 000 tonn atlantisk laks i året ved landanlegg lokalisert nær befolkningssentre rundt om i verden. Anleggene skal produsere fra egg til slakt og vil inkludere prosessanlegg.

I tillegg til arbeidet ved anlegget i Tazewell County, Virginia, har selskapet tidligere sagt at det forventes å starte arbeidet med laks RAS i Japan og Brunei i år.

Pure Salmon planlegger også laks RAS i Frankrike og Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, fem 20 000 tonns anlegg i Kina og en 20 000 tonns RAS i den sørafrikanske staten Lesotho.

FishFarmingExpert har gjort flere forsøk på å kontakte selskapet for en oppdatering om fremdriften i prosjektene, men har ikke fått svar.