Odd Frode Roaldsnes er Chief Commercial Officer i Salmon Evolution sier laksen fra den første slaktingen har blitt solgt til en utvalgt gruppe kunder både i Norge og i utlandet

Slaktet den første fisken

Salmon Evolution melder at den første slaktingen er i gang og med vellykket resultat.

Publisert Sist oppdatert

Slaktingen startet mandag 7. november , skriver selskapet i en børsmelding.

- Å ha gjennomført den første slakteprosessen er en historisk milepæl for Salmon Evolution. På bare syv måneder har vi produsert laksen vår fra 300 gram til slaktevekt, noe som tydelig viser proof of concept for vår tilnærming til landbasert lakseoppdrett, sier Trond Håkon Schaug-Pettersen, midlertidig administrerende direktør og finansdirektør i Salmon Evolution.

Operasjonen startet 3. november da om lag 30 000 laks ble overført fra Indre Harøy til Salmon Evolutions nærliggende foredlingspartner Vikenco hvor fisken har hvilt i ventemerden i løpet av helgen.

- Hele prosessen gikk etter planen og det ble registrert minimal dødelighet under fiskeoverføringsprosessen. Slaktingen vil bli spredt over et par dager og den første gruppe ble høstet i går, skriver de.

- Vi er ekstremt glade for å ha fullført vår første slakting som vil gi oss verdifull innsikt i hvordan vi driver anlegget vårt. Selv om batch 1 allerede har vært en stor suksess, er vi sikre på at etter hvert som vi lærer mer og mer, vil vi være i stand til å kontinuerlig forbedre driften vår og maksimere produksjonen fra anlegget samtidig som vi opprettholder de høyeste kvalitetsstandardene, sier Ingjarl Skarvøy, Chief Operating Officer i Salmon Evolution.

Laksen fra denne slaktingen har blitt solgt til en utvalgt gruppe kunder både i Norge og i utlandet, noe som gir dem mulighet til å teste produktet og verifisere kvaliteten i forkant av selskapets planlagte opptrapping av slaktevolum i de kommende kvartalene.

En fornøyd gjeng fra Salmon Evolution

- Endelig har vi muligheten til å dele laksen vår med markedet. Vi opplever sterk interesse for produktet vårt og ser veldig frem til å jobbe sammen med våre kunder og partnere for å fremme en ny standard for laks uten kompromisser på vannkvalitet, fiskevelferd , miljøansvar og produktkvalitet, sier Odd Frode Roaldsnes, Chief Commercial Officer i Salmon Evolution.

Resten av batch 1 er planlagt slaktet i løpet av fjerde kvartal.