I 2021 leverte Torghatten Aqua et årsresultat på 180,7 MNOK – det beste resultatet selskapet har levert gjennom selskapets 25 års historie.
I 2021 leverte Torghatten Aqua et årsresultat på 180,7 MNOK – det beste resultatet selskapet har levert gjennom selskapets 25 års historie.

Satser stort på landbasert oppdrett

Torghatten Aqua har store planer om vekst innen landbasert oppdrett. Nå henter selskapet vekstkapital gjennom Folkeinvest, og aksjen skal noteres på gråmarkedsbørsen NOTC.

Publisert

Torghatten Aqua, som tidligere het Torgnes, er et investerings- og utviklingsselskap med røtter på Helgelandskysten. Selskapet har i dag et bredt spekter av virksomheter, fordelt på forretningsområdene Campus Blå, Aquaculture Innovation og Norsk Havbrukssenter.

På eiersiden finner man Torgnes-familien, men også SalMar-arving Gustav Magnar Witzøe. Gjennom selskapet Fjord Marin eier Witzøe rett over 15 prosent av aksjene i Torghatten Aqua, som i fjor leverte et resultat på 180 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Selskapet jakter nå nye investorer gjennom en emisjon på plattformen Folkeinvest, hvor Torghatten Aqua prøver å hente 80 millioner kroner. Verdsettelsen av selskapet er satt til rett under 600 millioner kroner før penger.

- Vekstkapitalen skal brukes på Campus Blå, som er vår enhet for kursing og kompetanseutvikling. I tillegg skal pengene brukes på å utvikle de landbaserte prosjektene våre, sier styreleder Frode Blakstad til Finansavisen.

I salgsprospektet legges det opp til en heftig vekst, fra driftsinntekter på 294 millioner kroner neste år til 4,3 milliarder i 2032. Mesteparten av veksten skal etter planen komme fra landbasert oppdrett.