Illustrasjonsfoto: Akva Group.
Illustrasjonsfoto: Akva Group.

Landbasert prosjekt utsettes for Akva Group

Korona-pandemien skaper hodebry for Akva Group. Nå har to store kontrakter røket.

Publisert

Det melder Akva Group i en børsmelding tirsdag.

Selskapet opplyste like før jul om en større satsing på landbasert lakseoppdrett. Akva Group gikk derfor inn på eiersiden i Nordic Aqua Partners, som de også er hovedleverandør til. Kontraktens verdi for Akva Group var rundt 500 millioner kroner.

Nordic Aqua Partners har planer om å bygge et RAS-anlegg med kapasitet på 8.000 tonn matfisk. Anlegget skal ligge utenfor byen Ningbo, sør for Shanghai. 

Korona-trøbbel

Nå melder Akva Group imidlertid at finansieringen har røket.

- Den opprinnelig forpliktede egenkapitalfinansiering er nå kansellert på grunn av COVID-19-situasjonen. Nordic Aqua Partners vil fortsette prosessen for å få prosjektet fullfinansiert senere i år, heter det i børsmeldingen fra Akva Group.

Akva Group opplyser i børsmeldingen at også en annen avtale også har gått i vasken. Denne ble inngått i desember 2019, mellom Akva Group Chile og Cooke Aquaculture, for levering av RAS-anlegg i Chile. Nå er den også kansellert.

- Kontrakten til en verdi av 10,3 millioner euro var forventet å bli levert mellom første kvartal 2020 og fjerde kvartal 2021. Cooke Aquaculture har nå kansellert kontrakten på grunn av COVID-19-situasjonen, heter det i børsmeldingen.