I fase 2 er betydelige mengder med grunnarbeid allerede fullført. Nå har man sikret seg finansiering til å bygge ut både basseng og infrastruktur.

Øker finansieringen - får med seg ny bank inn i konsortium

Engasjement for bankfinansieringen til Andfjord Salmon økte til 825 millioner kroner ettersom SpareBank 1 SMN går inn i konsortium.

Publisert

I en børsmelding datert 13. juni 2023, meldte Andfjord Salmon AS at de hadde fått et banklån på 700 millioner kroner fra SpareBank 1 Nord-Norge og SpareBank 1 SR- Bank, med støtte fra Eksfin.

Nå mleder de at SpareBank 1 SMN nå har bekreftet sin forpliktelse til å delta i bankkonsortiet, noe som øker den totale låneforpliktelsen til NOK 825 millioner. 

- En slik økning vil erstatte avsetningen på 125 millioner kroner for leasingfasiliteten i lånedokumentasjonen. Andre sentrale vilkår i anleggslånet er uendret fra Andfjord Salmons kapitalmarkedsoppdatering 13. juni 2023, skriver de i en børsmeldoing.

Som en del av dette kommende byggetrinnet planlegger selskapet å etablere større infrastruktur som vannveier og havneområde for å støtte 40 000 tonn produksjon på Kvalnes med ytterligere utvidelsesinvesteringer mot full produksjonskapasitet planlagt deretter.