Andfjord Salmon har satt ut sine første fisk

Selskapet melder lørdag at de har gjennomført et vellykket utsett av smolt i selskapets første landbaserte basseng på Kvalnes, Andøya.

Publisert Sist oppdatert

Andfjord Salmon har i dag gjennomført et vellykket utsett av smolt i selskapets første landbaserte basseng på Kvalnes, Andøya.

– Første smoltutsett er åpenbart en viktig og gledelig milepæl for Andfjord Salmon. Operasjonen var godt planlagt, og ble gjennomført på sikkert og forutsigbart vis, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon i en nyhetssak på selskapets hjemmesider.

Omtrent 200 000 smolt med en gjennomsnittsvekt på 120 gram ble satt ut i bassenget. Smolten ble levert av Nordland Akva AS.

– Konseptet vårt er bygd opp rundt en kongstanke om å gjenskape laksens naturlige omgivelser på land, så langt det er praktisk mulig. Vi går nå inn i en periode med økende mengde naturlig lys og stigende temperaturer. Det er bra for både helsen og utviklingen til fisken, sier Martin Rasmussen.

Omtrent 200 000 smolt med en gjennomsnittsvekt på 120 gram ble satt ut i bassenget.
Omtrent 200 000 smolt med en gjennomsnittsvekt på 120 gram ble satt ut i bassenget.

Andfjord Salmon har en ambisjon om å utvikle verdens mest fiskevennlige og bærekraftige oppdrettsanlegg av sitt slag.

- Selskapets gjennomstrømningsanlegg er nøkkelen til å gjenskape laksens naturlige omgivelser på land, og produsere laks gjennom svært lavt energiforbruk og minst mulig miljøfotavtrykk.Smolten har raskt tilpasset seg sine nye omgivelser etter at den ble satt ut i bassenget tidligere i dag. De biologiske forholdene i bassenget er akkurat som ventet, skriver de i saken.

– Dette har vært en flott start, men det harde arbeidet begynner nå. I løpet av de kommende månedene og årene ser vi frem til å bevise de mange flotte fordelene som vårt landbaserte oppdrettsanlegg har, konkluderer Martin Rasmussen.

Andfjord Salmon har tillatelse til å produsere 10 000 tonn MTB laks på Kvalnes, tilsvarende et produksjonsmål på 19 000 tonn sløyd fisk (HOG).

Roger Mosand (styreleder) og Martin Rasmussen (CEO) i Andfjord Salmon under dagens smoltutsett.
Roger Mosand (styreleder) og Martin Rasmussen (CEO) i Andfjord Salmon under dagens smoltutsett.