CEO Johan E. Andreassen og CFO Karl Øystein Øyehaug i Atlantic Sapphire forteller de nå klarer å holde temperaturen på 14 grader.
CEO Johan E. Andreassen og CFO Karl Øystein Øyehaug i Atlantic Sapphire forteller de nå klarer å holde temperaturen på 14 grader.

Atlantic Sapphire har fått kontroll på temperaturen

Det forteller de i en produksjonsoppdatering.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet meldte 19. september om de operasjonelle utfordringene som ble opplevd i Q3 2023 på grunn av forhøyede vanntemperaturer og sin plan om å installere ytterligere kjølere for å få vann temperaturer over anlegget til ønskede nivåer.

Nå opplyser de i en ny produksjonsoppdatering at de nye kjølerne ble levert i andre halvdel av september 2023 og har siden blitt satt i drift.

- Med den ekstra vannkjølekapasiteten har selskapet nå brakt temperaturene på alle vekstsystemer ned til omtrent 14 grader Celsius, som er i tråd med målsatte nivåer. Å ha stabile temperaturer på riktig nivå er en forutsetning for å oppnå god biologisk ytelse, sier de.

Selskapet høstet et totalt volum på omtrent 365 tonn HOG i de tre månedene som ble avsluttet 30. september 2023, mens netto biomassegevinst for samme periode var omtrent 100 tonn RLW.

Som beskrevet i oppdateringen i september, ble biomasseøkningen i tredje kvartal 2023 negativt påvirket av de operasjonelle utfordringene med høye vanntemperaturer i kvartalet. Den stående biomassen per 30. september 2023 var omtrent 2350 tonn RLW.

Selskapet vil gi ut en fullstendige operasjonell oppdatering for 3. kvartal 2023 1. november 2023 etter Oslo Børs stengetid.

- Operasjonell oppdatering vil inkludere ytterligere detaljer om operasjonell ytelse og fokusområder i Q3 2023 og til dags dato, opplyser selskapet.