Fire fornøyde folk etter inngått avtale: f.v. Pål-Arve Dypaune og Truls Jakob Dahl fra Skretting, Eirik Sørgård og Arve Storholm fra Gigante Salmon.
Fire fornøyde folk etter inngått avtale: f.v. Pål-Arve Dypaune og Truls Jakob Dahl fra Skretting, Eirik Sørgård og Arve Storholm fra Gigante Salmon.

Gigante Salmon har valgt fôrleverandør

Fôrprodusenten blir både partner og leverandør for det landbaserte matfiskselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Gigante Salmon Rødøy AS har tillatelse til 13 731 MTB på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune på Helgeland. Byggingen vil starte i andre halvdel av 2021, og det er planlagt produksjonsstart tidlig på høsten i 2023.

Nå kunngjør de at det er Skretting som blir en strategisk samarbeidspartner for det landbaserte matfiskselskapet. Selskapene har inngått en avtale på tre år.

- Skretting har over lang tid hatt et veldig høyt fokus på bærekraft og fiskehelse, som også er det vi er aller mest opptatt av, sier CEO Helge E. W. Albertsen i Gigante Salmon i en pressemelding.

Albertsen legger til at selskapene har de samme verdiene i sitt arbeid, og trekker spesielt fram Skrettings mangeårige satsing på forskning og utvikling som svært viktig for Gigante Salmon. Ved siden av selve fôret bidrar Skretting også med sine team innen fiskehelse, bærekraft, slamhåndtering og fôringsteknologi.

- Dette er viktig for oss. Ingen oppdrettsanlegg på land er helt like. Hvert anlegg har ulike behov, og Skretting har det som skal til for å dekke vårt behov både for fiskefôr , men de blir også en viktig samarbeidspartner på fiskehelse og bærekraft, sier Albertsen.

Avtalen har en varighet på tre år, med evaluering underveis, og begge parter framhever utviklingssamarbeidet videre som spesielt verdifullt.