Håkon André Berg sier at det har vært en sann glede å lede Salmon Evolution, hvor de har gått fra å være en liten oppstart til et stort selskap med ca. 60 ansatte og global tilstedeværelse.
Håkon André Berg sier at det har vært en sann glede å lede Salmon Evolution, hvor de har gått fra å være en liten oppstart til et stort selskap med ca. 60 ansatte og global tilstedeværelse.

Gir seg som toppsjef i Salmon Evolution

Håkon André Berg gir seg som toppsjef i oppdrettsselskapet, og finansdirektør Trond Håkon Schaug-Pettersen tar over som midlertidig administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding tirsdag 25. oktober kommer det frem at Håkon André Berg, administrerende direktør i Salmon Evolution ASA, har sagt opp sin stilling.

Styret skriver de har anerkjent Bergs beslutning og utnevnt finansdirektør Trond Håkon Schaug-Pettersen som midlertidig administrerende direktør med umiddelbar virkning.

Håkon André Berg vil være tilgjengelig for selskapet i en overgangsperiode og styret vil umiddelbart starte prosessen med å rekruttere en permanent erstatning.

Berg sier at det har vært en sann glede å lede Salmon Evolution gjennom denne veldig spennende perioden, hvor de har gått fra å være en liten oppstart til et stort selskap med ca. 60 ansatte og global tilstedeværelse.

- Jeg mener bestemt at selskapet er i en unik posisjon og det har ikke vært en enkel avgjørelse å ta. Men på grunn av visse personlige familieforhold har jeg kommet til den konklusjonen at det er den beste løsning å trekke seg fra min stilling som administrerende direktør både for familien min og selskapet, opplyser han.

- Sentral i arbeidet

Selskapets valgkomité er orientert om vedtaket og valgkomiteen har etter nøye vurderinger foreslått at Håkon André Berg er valgt inn som styremedlem i Salmon Evolution, noe han har takket ja til. Selskapet vil derfor om kort tid innkalle til ekstraordinær generalforsamling for å lette dette.

Trond Håkon Schaug-Pettersen er ny midlertidigs administerende direktør i Salmon Evolution.
Trond Håkon Schaug-Pettersen er ny midlertidigs administerende direktør i Salmon Evolution.

- Etter at Håkon André Berg begynte i selskapet i 2019, har han vært sentral i å etablere Salmon Evolution som den globale frontløperen innen landbasert lakseoppdrett. Vi setter imidlertid pris på at Håkon har takket ja til å bli med selskapets styre underlagt generalforsamlingens vedtak, melder Tore Tønseth, styreleder i Salmon Evolution

Styret melder de samtidig er glad for å ha sikret kontinuitet med ansettelse av Trond Håkon Schaug-Pettersen som midlertidig administrerende direktør

- Sammen med resten av ledergruppen og hele organisasjonen, sørger de for at selskapet er meget godt rustet til å levere på både vår strategi og vår kommende milepæler, sa Tønseth.

Schaug-Pettersen ble utnevnt til finansdirektør i Salmon Evolution i oktober 2020, og styret melder han har vært en viktig del av Salmon Evolutions ledergruppe og brakt lang erfaring fra både laksenæringen og kapitalmarkedet.

I forkant før han begynte i Salmon Evolution, jobbet han over fire år som Senior Vice President Økonomi og forretningsutvikling hos lakseoppdretter og foredler Hofseth International og før det ni år som investeringsbankmann ved Swedbank/First Securities.

- Salmon Evolution er et fantastisk selskap med svært dyktige ansatte og en unik bedriftskultur. Vi har noen veldig spennende måneder foran oss med vår første slakting som kommer snart, og hvor vi endelig vil ha vårt proof of concept demonstrert, sa Trond Håkon Schaug -Pettersen, ny midlertidig administrerende direktør og finansdirektør i Salmon Evolution.

Selskapets produksjonsopptrapping går i henhold til plan som angitt i driftsoppdateringen 3. oktober 2022 og selskapet forventer å starte den første tidlig i november.