Anlegget per Q3 2022.
Anlegget per Q3 2022.

Oppdatering:
Slik går det med Salmon Evolution-fisken

Den landbaserte matfiskoppdretteren på Indre Harøy i Møre og Romsdal har sluppet en statusrapport på hvordan fisken vokser i anlegget.

Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding mandag morgen forteller Salmon Evolution at den sterke biologiske ytelse de rapporterte om i Q2 2022-presentasjonen, har fortsatt for resten av tredje kvartal.

- Per 30. september 2022 er batch #1 sin gjennomsnittsvekt estimert til rundt 3,3 kg med enkeltindivider på godt over 4 kg. Selskapet er fortsatt i rute for sin første kommersielle slakting i Q4 2022, skriver de.

Den første fiskeoverføringsprosessen i anlegget er gjennomført, og Batch 1 er nå delt i to tanker.

- Selskapet har i løpet av de siste månedene gjennomført omfattende testing av produktkvaliteten med meget positive resultater, som bekrefter god fiskehelse og filetkvalitet, fast kjøtttekstur, fin og jevn rød kjøttfarge og utmerket laksesmak, skriver de videre.

Batch 2 ble ble satt inn i anlegget 13. juli med en snittvekt på på 125 gram. Også denne fisken meldes om god biologisk ytelse på, der gjennomsnittsvekten nå er anslått til rundt 710 gram.

Salmon Evolution er nå i ferd med å forberede de neste smoltutsettene, ytterligere fiskeoverføringsaktiviteter samt den første slaktingen. Sistnevnte forventes foreløpig å finne sted i slutten av oktober/begynnelsen av november.

Vekst på de to første batchene. Batch 2 har så langt presetert enda bedre enn Batch 1
Vekst på de to første batchene. Batch 2 har så langt presetert enda bedre enn Batch 1
Utvikling av de to batchene som til nå er satt inn i anlegget.
Utvikling av de to batchene som til nå er satt inn i anlegget.