Dette er Helgeland Smolts visjon for det kommende anlegget på Kilvika. Pure Salmon Technology skal leverer den komplette elektro- og automasjonsløsninger, prosessutstyr og støttesystemer til prosjektet.

Ser positivt på fremtiden - fikk sin andre store landbasert kontrakt på kort tid

Pure Salmon Technology forteller de er glade for at samarbeidet med Helgeland Smolt fortsetter når de nå er valgt som leverandør til Helgeland Smolts kommende anlegg i Kilvika, Meløy. Dette er teknologileverandørens andre store kontrakt på kort tid.

Publisert Sist oppdatert

- Etter å ha samarbeidet godt i tidligere prosjekter er det ekstra gledelig at Helgeland Smolt igjen har valgt oss som samarbeidspartner. Det har vært en viktig faktor at vi leverer både prosessutstyr og automasjon, og derved sikrer grensesnittet mellom utstyret og styring. Det at Helgeland Smolt valgte oss vitner om deres tillit til vår kompetanse og teknologi, sier Jack Tucker, salgssjef i Pure Salmon Technology i en pressemelding.

Pure Salmon Technology skal leverer den komplette elektro- og automasjonsløsninger, prosessutstyr og støttesystemer til prosjektet.

Tor-Arne Gransjøen, daglig leder i Helgeland Smolt sier dette om hvorfor de falt ned på PST.

- Vi valgte Pure Salmon Technology basert på deres ekspertise innenfor RAS. Vi har tidligere samarbeidet med dem i andre prosjekter og har et veldig godt samarbeid med selskapet , sier han.

- Vi setter stor pris på den tilliten Helgeland Smolt har vist ved å velge oss som leverandør til deres kommende anlegg. Jeg ønsker å rette en spesiell takk til alle som har vært involvert fra Helgeland Smolt, og særlig til Tor-Arne Gransjøen og Trond Mellerud, for det svært positive og konstruktive samarbeidet, sier Niels Brynnum, CCO hos Pure Salmon Technology.

Digital kontroll

Pure Salmon Technology forteller at deres digitale plattform, kalt NJORD, gir Helgeland Smolt omfattende kontroll og overvåking av anlegget. 

- Dette vil bidra til å optimalisere driften, sikre nøyaktig datainnsamling og styring, og styrke fokuset på fiskevelferd. Den inneholder en rekke smarte funksjonaliteter som letter hverdagen for operatører og driftspersonell, forteller de.

Etter tidligere leveranser av komplett RAS-anlegg på Helgeland Smolt Reppen og Helgeland Smolt Sundsfjord, har Pure Salmon Technology nå implementert komplett SCADA (NJORD) for begge disse anleggene, og det vil også være en del av deres nye anlegg på Kilvik.

Ser positivt på fremtiden

Sandefjord-selskapet Pure Salmon Technology har nå sikret seg sitt andre prosjekt på kort tid, etter den nylige kunngjøringen av Grieg Seafoods prosjekt på Adamselv.

 - Etter en periode der grunnrenteskatten satte norske prosjekter på pause, brukte Pure Salmon Technology tiden på å fullføre et postsmolt-design samt en spennende automatiseringspakke for industrien. Derfor opplever vi for øyeblikket stor interesse og etterspørsel etter våre løsninger, og vi ser positivt på fremtiden, sier CEO i Pure Salmon Technology, Kent Kongsdal Rasmussen.