Joachim Nielsen, administrerende direktør i Proximar Seafood, under oppstartsseremonien.

Feiret oppstarten på Fuji-anlegget

Denne uken feiret Proximar produksjonsoppstarten med inviterte gjester i Oyama. Her kunne de vise frem klekkeriet og settefiskanlegget som er kommet i drift, samt resten av byggingen.

Publisert Sist oppdatert

- En betydelig milepæl, kaller Proximar Seafood det hele for.

De forteller at man i Japan har en sterk seremoniell tradisjon med hensyn til store forretningsmilepæler. Derfor lar ikke Proximar heller slike ting gå forbi i stillhet.

- Derfor feiret vi i den 22. november den operative oppstarten av vårt første oppdrettsanlegg, sammen med selskapets samarbeidspartnere og interessenter. Dette følger i fotsporene til den seremonien som ble holdt i april 2021, skriver de på sine egne hjemmesider.

Seremonien ble støttet av den norske ambassaden og lokale myndigheter, representert av den norske minister-rådgiver Line Aune, ordfører i Oyama Town, Seiichi IKEYA, og direktøren for fiskeri- og havbyrået i Shizuoka Prefecture, Takeshi Itabashi.

CEO Joachim Nielsen i midten flankert av representanter for samarbeidspartnere.

Proximar arrangerte det hele med hjelp fra sin byggepartner DaiwaHouse Industries og sin salgs- og markedsføringspartner, Marubeni Corporation.

- Mange av våre verdifulle partnere deltok sammen med toppledere, som Aqua Maof og Skretting, og seremonien fikk bred mediedekning, både landsdekkende og regionalt, forteller de.

Se video under fra seremonien