Proximar Seafood har for første gang satt inn rogn i det landbaserte anlegget deres i Japan.

Den første rognen er satt inn i Proximar Seafoods anlegg

28. oktober 2022 ble den første rognen satt inn i selskapets klekkeri i Oyama, Japan.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 125 000 rogn ble satt inn i denne første batchen og rognen ankom klekkeriet i utmerket stand, skriver selskapet i en børsmelding.

Rognen ble levert av Benchmark Genetics og deres islandske StofnFiskur avlsprogram. Disse har vist flott ytelse i landbaserte anlegg, inkludert AquaMaofs FoU-anlegg i Polen, opplyses det.

- Etter grundige forberedelser er det fantastisk å endelig sette i gang produksjonen. Teamet er klart, anlegget er perfekt og vi har alt vi trenger for å gi ideelle klekke- og vekstforhold, sier Dharma Rajeswaran, COO i Proximar.

Sett frem til i flere år

Denne rogninnsettingen markerer utgangspunktet for oppdrett av atlantisk laks i Japan, noe som gir Proximar en betydelig fordel som førstemann. Proximar vil sette inn lignende partier inn i klekkeriet hver måned fremover, noe som muliggjør kontinuerlig slakting fra medio 2024.

Joachim Nielsen, administrerende direktør i Proximar Seafood sier til LandbasedAQ at dette er en stor milepæl for bedriften, og markerer starten på produksjonen.

- Dette har vi sett frem til i mange år. Vi har fått på plass et dyktig team som gjør at vi også er klar for produksjonsstart.

Videre forteller Nielsen at de siste ukene har vært hektisk, særlig for produksjonsteamet som har gjort sine forberedelser.

- Men de er godt forberedt og har gjort dette mange ganger før. Det er helt klart en fordel, sier han.

Neste milepæl for selskapet forteller Nielsen blir ferdigstillelsen av påvekstbygget. Det skjer sommeren 2023.

- På dette tidspunktet skal også første batch som nå er lagt inn i klekkeriet flyttes over til påvekstbygget. For øvrig vil det jo være milepæler knyttet til produksjonen underveis, så vi går spennende tider i møte, konkluderer han.

Proximar Seafood teller nå totalt 11 personer og flere er på vei inn.

Proximar Seafood har for første gang satt inn rogn i det landbaserte anlegget deres i Japan.
Rundt 125 000 rogn ble satt inn i denne første batchen, melder Proximar.

Les flere LandbasedAQ.no saker om Proximar Seafood her.