En rettsavgjørelse har satt et spørsmålstegn ved selskapets rett til å bruke en parsell til å legge innløps- og utløpsrør til Penobscot Bay.
En rettsavgjørelse har satt et spørsmålstegn ved selskapets rett til å bruke en parsell til å legge innløps- og utløpsrør til Penobscot Bay.

Høyesterettsdom legger humper i veien for RAS-anlegg

Beslutningen er nok et tilbakeslag for Nordic Aquafarms lange reise for å bygge et 33 000 tonns anlegg på land i Maine.

Publisert

Nordic Aquafarms Inc., som planlegger et 33 000 tonns lakseanlegg på land i Belfast, Maine i USA, har fått et stort juridisk tilbakeslag.

Statens høyesterett har slått fast at arealet i tidevannssonen som kreves for legging av innløps- og utløpsrør mellom anlegget og sjøen, tilhører grunneiere som har uttrykt motstand mot prosjektet.

Nordic, som har støtte fra byen Belfast, må nå stole på et gunstig resultat i en kommende rettssak som utfordrer lovligheten av kommunal ekspropriasjon av tidevannsarealet.

- Eierskapsspørsmålet knyttet til tidevannssonen vil nå gå tilbake til City of Belfasts tvangskjøps-sak, en sak som ble suspendert i påvente av denne høyesteretts-dommen. Arealet i itidevanssonen som denne prosessen handler om, er eiendom som nå eies av byen, sier Nordic i en pressemelding.

- Denne avgjørelsen er skuffende, og vi vurderer alle alternativer, sier Brenda Chandler, midlertidig administrerende direktør i Nordic Aquafarms Inc.

Les hele saken på FishFarmingExpert.com