Skagen Salmon i Danmark bygges i disse dager med kombinerte erfaringer innen RAS-teknologi fra Skagen Salmon i samråd med North Aquaculture. Anlegget slaktet fisk for første gang i slutten av juni i år, og er ferdig bygget til neste år.

North Aquaculture: Nytt selskap med lang erfaring

Selskapet North Aquaculture ble grunnlagt i 2021 av et team med over 10 års erfaring innen design og bygging av landbaserte oppdrettsanlegg i Norden. Siden den gang har selskapet vokst og etablert et norsk datterselskap.

Publisert Sist oppdatert

- Siden starten i 2021 har selskapet hatt god vekst, og vi har nylig etablert et norsk datterselskap for å styrke vårt forhold til oppdrettsnæringen i Norge.

- Vårt team består av 35 kompetente medarbeidere med spisskompetanse og lang erfaring på sine respektive fagfelt innen salg, prosjektering, bygg, installasjon, driftsoppfølging og analyse.

Det sier CEO Bendix Hansen og COO Peter Schytt i North Aquaculture.

De forteller at de baserer seg på å levere små og store installasjoner for optimalisering av eksisterende anlegg, samt totalentrepriser av komplette landbaserte oppdrettsanlegg for ørret og laks.

Til venstre står daglig leder for det norske datterselskapet, Kim Strømberg Mærlie. I midten er COO i North Aquaculture, Peter Schytt, og til høyre er CEO Bendix Hansen.

Selskapet etablerte i januar også et norsk datterselskap for å ha et dedikert fokus på Norge. Her er Kim Strømberg Mærlie ansatt som daglig leder. Han har i utgangspunktet bakgrunn som petroleumsingeniør, men han har også jobbet for Plastsveis (Akva Group Landbased) og Billund Aquaculture Norge (VAQ).

Skagen Salmon

- Et av våre prosjekter som har fått oppmerksomhet i nyhetsbildet den siste tiden er Skagen Salmon, et 3600 tonns matfiskanlegg helt nord i Danmark, sier Schytt og Hansen.

Prosjektet har et høyt fokus på bærekraft, med solceller og vindmølle installert på anlegget samt at slammet skal leveres til en biogassfasilitet på nabotomten. Her skal man benytte spillvarmen til å varme vann som så igjen skal leveres til oppvarmingsformål i bygg i Skagen by.

Anlegget på 22 tusen kvadratmeter vil også bli åpent av for allmenheten fra neste sommer av, så publikum kan få et innblikk i hva landbasert lakseoppdrett er for noe.

- På Skagen Salmon-anlegget jobber vi for tiden med 20 ansatte, der 15-16 er med på å bygge anlegget, mens vi har 4-5 ansatte, i supporterende roller, som for  eksempel ingeniører, tekniske tegnere og prosjektleder, sier de.

Byggingen startet i oktober 2021, og i januar flyttet de den første fisken til større tanker.

Slakt av fisk startet i slutten av juni, og hele anlegget skal være ferdig til neste år.