Oslo Børs er verdens største sjømatbørs allerede.

Mener flere sjømatselskaper vil søke mot børsen

Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto Securities tror flere sjømatselskaper som satser på kapitalkrevende ny teknologi vil søke mot børs fremover.

Publisert Sist oppdatert

Det sier han til Finansavisen.

I artikkelen fortelles det at bare i 2020 og 2021 kom det over 15 nye sjømatselskaper til Oslo Børs sine markedsplasser.

Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto Securities tror ikke nødvendigvis at noteringsboomen under pandemien vil gjenta seg med det første, men tror absolutt at det vil komme flere sjømatselskaper til børs fremover. Det er det flere grunner til.

Analytiker Carl-Emil Kjølaas Johannesen i Pareto Securities under NASF-konferansen. Foto: Therese Soltveit.

– Den ene viktige grunnen er at mange av de nye selskapene som skal produsere laks eller andre arter er ganske kapitalkrevende. Om det skal bygges et landbasert- eller offshoreanlegg så kreves det veldig mye kapital. Da er børs en fin måte å hente den kapitalen, sier han.

Han forteller at de merker interesse, bl.a. fra aktører som retter seg mot landbasert oppdrett der det er flere aktører som begynner å forberede kapitalinnhentinger.

Kjølås Johannessen sier det er vanskelig å si eksakt om det vil komme nye sjømatselskaper på Oslo Børs i 2023, men han understreker at det er flere som har ambisjon om børsnotering allerede i år.

  • Les hele saken i Finansavisen