AKVA group har levert alle tidligere postsmoltmoduler til Tytlandsvik Aqua.

Fikk RAS-kontrakt til 200 millioner kroner

AKVA group ASA forteller at selskapet er tildelt en RAS-kontrakt fra Tytlandsvik Aqua AS for levering av to postsmoltmoduler ved Tytlandsvik i Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Hver modul vil gi en produksjonskapasitet på 1 500 tonn. 

Ifølge en børsmelding skal AKVA etter planen starte design- og prosjekteringsarbeidet i fjerde kvartal 2025, og kontrakten har en estimert verdi på 220 millioner kroner. 

AKVA har levert alle tidligere postsmoltmoduler til Tytlandsvik.

Når de to siste modulene er ferdigstilt og levert, vil anlegget ha en samlet produksjonskapasitet på 9 000 tonn postsmolt på 1 000 gram.

Kontraktinngåelsen markerer dermed starten på den planlagte utvidelsen der byggingen av hall 5 og 6 ved postsmoltanlegget, med byggestart i mars 2026. 

Ifølge en pressemelding fra Grieg Seafood, en av hovedeierne av Tytlandsvik Aqua, er målet å ha de første smoltinstallasjonene i hall 5 innen august 2027 og i hall 6 innen september 2028. 

- Utviklingsplanen til Tytlandsvik Aqua har fra starten omfattet seks postsmolthaller med en samlet produksjonskapasitet på 1 500 tonn per år. Infrastruktur for disse seks hallene er allerede tilrettelagt, og det er de to siste, hall 5 og 6, som nå skal bygges ut, skriver Grieg Seafood.

– Tytlandsvik har lenge arbeidet med mål om å fullføre anlegget med seks haller. Kapasitetsøkningen er viktig for det videre arbeidet med postsmolt i regionen. Vi ser fram til å fortsette det gode samarbeidet med Grieg Seafood og Bremnes Seashore, sier Nils Viga, daglig leder i Tytlandsvik Aqua i pressemeldingen.

– Vi ser at arbeidet som er gjort med postsmolt gjennom mange år gir gode resultater. Erfaringene våre viser at når stor postsmolt settes ut i sjø, halveres dødeligheten. Vi ser også at det gir betydelig bedre kontroll med lakselus. De siste årene har rundt 60 % av selskapets fisk ikke hatt behov for lusebehandling i det hele tatt, takket være bruk av stor postsmolt sammen med andre forebyggende tiltak. Vi ønsker den planlagte utvidelsen av Tytlandsvik Aqua velkommen, sier Nina Willumsen Grieg, konsernsjef i Grieg Seafood.