Atlantic Sapphire fikk problemer med vanntemperaturene i tredjekvartal, men økt kjølekapasitet ble installert i oktober så man fikk kontroll. Temperaturøkningen har imidlertid trigget kjønnsmodning på deler av fisken

Fortsatt utfordringer med kjønnsmodning for Atlantic Sapphire

Temperaturproblemene man hadde i tredjekvartal, gir utfordringer med kjønnsmodning på fisken. Dette vil kunne innvirke på prisoppnåelse på fisk som skal slaktets nå i førstekvartal, melder selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Atlantic Sapphire ASA slaktet i Q4 et totalvolum på omtrent 310 tonn HOG.

Netto biomassevekst var omtrent 1 100 tonn LW for samme periode. 

Den stående biomassen per 31. desember 2023 ble estimert til å være litt over 3 000 tonn LW.

Salmon Evolution meldte torsdag om tilsvarende 1104 tonn (HOG) slaktet, biomassevekst  1439 (LW) og stående biomasser på 31. 12. på 2200 tonn (LW).

Siden den operasjonelle oppdateringen for Q3 2023, forteller Atlantic Sapphire de har fortsatt å overvåke nivåene av kjønnsmodning til fisken nøye. 

Aksjekursen til selskapet siste år.

Siden da har man sett høyere nivåer av kjønnsmodning i fiskegruppene som forventes å bli slaktet i H1 2024, noe som ifølge selskapet kan påvirke prisoppnåelse og disse fiskegruppenes evne til å oppnå samme biologiske ytelse som sett i juni 2023. 

Andre fiskegrupper som ikke ble påvirket av temperaturproblemene i Q3 2023, fortsetter å prestere som forventet, melder de.

Selskapet sier de vil offentliggjøre sin fullstendige operasjonelle oppdatering for Q4 2023  i februar 2024. Den oppdateringen vil inkludere ytterligere detaljer om operasjonell ytelse og fokusområder i Q4 2023 og frem til nå.